Ankara'da sahibinden aldığı parayla alışveriş yapan Zeytin, atıkları da çöpe atıyor

Ankara'da, sahibinden aldığı para ile kendi alışverişini gerçekleştiren 'Zeytin' adlı sevimli köpek, görenleri şaşkına çeviriyor. 10 yaşındaki Cooker cinsi köpek, marketten satın aldığı salamları yedikten sonra arta kalan atıkları da çöp kutusuna atarak çevreyi de koruyor.

YAŞAM 21.02.2021, 00:31 21.02.2021, 17:04
Ankara'da sahibinden aldığı parayla alışveriş yapan Zeytin, atıkları da çöpe atıyor

Ankara'da berberlik yapan İbrahim Ulucan’ın 10 yaşındaki köpeği Zeytin, sahibi tarafından aldığı eğitimle, zamanla kendi alışverişini kendisi gerçekleştirmeye başladı. Sahibinden aldığı paralarla direkt olarak markete giden Zeytin, kendisine salam satın almaya başladı. Salamını yedikten sonra arta kalanları çöpe atan Zeytin, doğaya da zarar vermiyor. 

Berber dükkanındaki para alışverişini gördükten sonra paraya ilgisi artan sevimli köpek, insanları taklit ederek, parayla alışveriş yapma alışkanlığı edindi. Zeytin, berbere gelen her müşterinin ona harçlık vermesi için başında bekliyor. Parayı alır almaz markete koşan Zeytin, mahallenin maskotu haline geldi. Zeytin'i görenler, ona yemek vermek yerine para veriyor. 

“Kendi geçimini sağlıyor”

Zeytin’in sahibi İbrahim Ulucan, "Müşteri kalkıyor, para alışverişi esnasında, paradan 5 TL'yi alıp doğruca markete gidiyor. Yani, kendi geçimini sağlıyor. Yemeğini yedikten sonra da çöpünü atar. Adeta yarı insan oldu. Onsuz nasıl yaşayacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarımdan ayırmıyorum onu." dedi.















Yorumlar (0)