Süleyman Soylu'dan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin açıklama

Bakan Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili iddialara, "Ülkemiz bir operasyona tabi tutuluyor, hedef Türkiye. Özne kesinlikle ben değilim." cevabını verdi.

GÜNDEM 24.05.2021, 22:40 24.05.2021, 23:48
Süleyman Soylu'dan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon programına konuk oldu. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Soylu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Tamamen saçmalık"

Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili kendisine sorulan soruya cevap veren Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Birçok şey yaşadık, gördük. Amacımız gelecek jenerasyonlara huzurlu bir ülke bırakmaktır. Benim korkacak hiçbir şeyim yoktur. Alnımız açıktır. Bir organize suç örgütü elebaşının, senelerce ülkemizde herkesin tanıdığı, bildiği, nereden geldiği belli olan bu şahsın iddiaları, iftiraları saçmadır. Bu iftiraların muhatabı değilim, bunu yanlış buluyoruz. İlk iki videoda benimle ilgili hiçbir şey bulunmuyor.

"Hedef Türkiye"

Ülkemiz bir operasyona tabi tutuluyor, hedef Türkiye. Özne kesinlikle ben değilim. Nedeni ise bu hükümetin bir mensubu olmam. Terörle mücadelemiz hız kesmeden devam ediyor. Uyuşturucu ağını çökerttik. Terör örgütüne katılım oranı azaldı.

"Eski Türkiye'yi de biliyoruz"

Hepimiz çok iyi bir şekilde eski Türkiye'yi biliyoruz. Bir delinin, her çeşit sapkınlığın içerisinde bulunan bir kişinin söylediği mesnetsiz sözleri görmezden gelmedim. İstihbaratımızda çok sayıda elemanımız var. Terör örgütleri ile diğer organize suç çeteleri ile ne şekilde mücadele ettiğimizi biliyoruz. Zaman zaman en büyük uyuşturucu kaçakçılığını onlar sayesinde öğreniyoruz.

"Bir sessizlik hakim"

Baktım ki bir kişi bir spikerlik yapıyor. Bir sözcülük görevi yapıyor. İftiraları ve iddiaları tamamen boş olsa da devletimize laf ediyor, ülkemizde güya kendi adına vesayet ortaya koymaya çabalıyor. Herkese 'İpiniz elimde.' diyor ve ülkemizde bir sessizlik hakim.

"Birileri korktuğu için hamle yapıyor"

Sonuç olarak terörle mücadele etmişiz, ülkemizde tüm suç çeteleriyle mücadele etmişiz, hepsine darbe vurmuşuz. Uyuşturucu ile mücadele etmişiz ve ediyoruz. En önemli yakalamaları, operasyonlar gerçekleştirmiş, netice elde etmişiz. FETÖ ile mücadelemiz sürüyor. DEAŞ da yanı başımızda. Ülkemizde bunlarla mücadele ederken sanki birileri ülkemizin sahayı temizlemesinden ya korkarak ya da son kaleyi kaptırmamak için bir hamle yapıyor."



"Emniyete yazı gönderdim"

Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker hakkında da konuşan Soylu, "İhbarla, ruhsatsız tabanca nedeni ile alındı. Aslında Kutlu Adalı cinayeti sebebi ile alınması gerekiyor. Bugün, alınması için emniyete yazı gönderdim." dedi.

Yorumlar (0)