Soylu: Türkiye'de koronavirüs yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğine ilişkin iddiaları yalanladı.

GÜNDEM 25.02.2020, 16:49 25.02.2020, 17:50
Soylu: Türkiye'de koronavirüs yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğine dair iddialar hakkında açıklamada bulundu. 

"Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlandığı ancak bunun saklandığı" şeklindeki iddialara ilişkin Soylu, "Geçen gün Van'daydım. İki hasta bekleniyor, üç hasta var... Bunların hepsi yalan. Dayanaksız." ifadelerini kullandı. 

"Böyle bir şey olursa paylaşmak zorundayız"

Soylu, "Böyle bir şey olursa biz bunu paylaşmak zorundayız. Hükümet olarak bizler de bu konuda bütün gelişimini kamuouyuyla paylaşmak zorundayız." dedi. 

"132 yolcu karantinaya alındı"

Tahran-İstanbul seferini yapan uçağın Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmesine ilişkin Soylu, "132 yolcu karantinaya alındı. İşlemler, daha önce yapılan tahliyede olduğu gibi devam edecek." diye konuştu. 

"İran'dan Türkiye'ye gelişler kısıtlı"

Soylu, İran konusunda alınan önlemlere ilişkin, "İran'dan girişler yasak. Türk yolcular konusunda koymuş olduğumuz parantez vardı. Bu parantez çerçevesinde bir değerlendirme olmuş. İran'dan Türkiye'ye gelişler kısıtlı." açıklamasını yaptı. 

"Türkiye'ye dönüş olmaz"

Mal giriş çıkışına ilişkin Soylu, “Hem Ticaret hem Sağlık Bakanımızla bu konuda ortak değerlendirme yaptık. Türkiye’den transit geçiş İran’a gidebilir, ama Türkiye'ye dönüş olmaz. Eğer 15, 20 günlük, bir aylık İran öyküsü yoksa başka ülkeden geliyor, Türkiye’den geçiyor, İran'a gidiyor." dedi. 

Yorumlar (0)