Erdoğan'dan Karabağ mesajı: Bizim de meselemiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Karabağ, Azerbaycan kadar bizim de meselemizdir.  Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü temelinde çözüme kavuşturulması en büyük arzumuzdur." dedi.

GÜNDEM 25.02.2020, 16:53 25.02.2020, 17:23
Erdoğan'dan Karabağ mesajı: Bizim de meselemiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ortak basın toplantısı düzenledi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycan devleti ve halkı Türkiye'nin yanındadır. Bizim birliğimiz ebedidir. Erdoğan sayesinde Türkiye bugün dünya çapında bir güç merkezidir." ifadelerini kullandı. 

"Şu anda bambaşka bir Azerbaycan göz önünde"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi anlamda Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dayanışmanın en üst düzeyde devam ettiğini belirterek, "Diğer alanlarda da bakanlarımız birbirleriyle dayanışma içerisindeler. Bunu daha da ileri götürmenin gayreti içerisinde olacağız. Biz Azerbaycan'ın başarıları ile iftihar ediyoruz. Ben 20 yıl öncesinin Azerbaycan'ını düşünüyorum bir de bugünkü Azerbaycan'ı düşünüyorum. Şu anda bambaşka bir Azerbaycan göz önünde." dedi. 

"Nahçıvan'ın bağımsızlığını elinden alanlara bir cevap"

Azerbaycan ekonomisinin geçen sene kaydettiği gelişmenin reform çalışmalarının ne kadar isabetli olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, "Siyasi noktada önemli bir adım, özellikle Nahçıvan ve Türkiye arasındaki demir yolu konusu. Bu, özellikle Nahçıvan'ın bağımsızlığını elinden alanlara bir cevap teşkil etmektedir." diye konuştu. 

"FETÖ ile mücadelede bize en fazla desteği veren ülke Azerbaycan"

Erdoğan,  terörle mücadelede Azerbaycan ile dayanışmanın omuz omuza devam ettiğini belirterek, "FETÖ ile mücadelede bize en fazla desteği veren ülke Azerbaycan." ifadesini kullandı. 

"Karabağ sorununun çözülmesi en büyük arzumuz"

Karabağ sorununa değinen Erdoğan, "Karabağ, Azerbaycan kadar bizim de meselemizdir.  Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü temelinde çözüme kavuşturulması en büyük arzumuzdur. Hocalı'da 20. yüzyılın en büyük vahşetlerinden biri işlenmiştir. Hocalı katliamını 28. yıl dönümünde bir kez daha lanetliyoruz." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)