Soylu'dan İYİ Parti yorumu: "Olay başkaymış"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesi olayının siyasete malzeme yapılmasının yanlış olduğuna vurgu yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da yaptığı açıklamada, "Olayın bambaşka bir şeymiş, ortaya çıktı. Olay aydınlatılmadan hemen yorum yapmak ve siyasal malzeme çıkarmaya çalışmak, en hafif tabiriyle hafiflikten başka bir şey değil." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 31.03.2023, 23:12 01.04.2023, 11:32 Hakan Öksüz
Soylu'dan İYİ Parti yorumu: "Olay başkaymış"

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesi hakkında konuştu. Durumu takip ettiklerini kaydeden Soylu, "Haber gelince durumu değerlendirdik. İstanbul Emniyet Müdürümüz de zaten tahkikatın başladığına yönelik hemen açıklama yaptı. Bölgede bir inşaatın bulunduğu ve kurşunun da oradan geldiği tespit edildi. Orada saat 21.30 civarında ateş sesleri gelmiş." dedi.

"Bu konuları devlete emanet etmek lazım"

Olayın gerçek yüzünün bambaşka olduğunu belirten Bakan Soylu, "O inşaata 3-4 gündür hırsızlar girip çıkıyormuş. İnşaat malzemelerini çalıyorlarmış. Orada güvenlik görevlisi de hırsızları görünce silahına davranmış. Bir şarjör boşalttığı için kurşunlar çeşitli yerlere isabet etmiş. Bu tarz konularda bazen olayın aydınlatılmasını beklemeden konuşmamak gerekiyor. Gerçekten oraya yönelik bir planlı bir saldırı da olabilirdi ama yorgun mermi ya da farklı bir durum da olabilirdi. Bu konuları devlete emanet etmek lazım." ifadelerini kullandı.

"Buna en hafif tabiriyle 'hafiflik' denir"

Bazı çıkarımlarla olaydan siyasal malzeme çıkarmanın yanlış olduğuna vurgu yapan Soylu, "Olayın kaynağını bilmeden hemen yorum yapmak çok yanlış. Ortada bir şey yokken Cumhurbaşkanını hedef alacak açıklamalar yapıyorsunuz. 'Olayın nedeni şudur.' falan diyorsunuz. Olayın ne olduğunu ortaya çıktı. Meğer bambaşka bir durummuş. Bu tarz yaklaşımlarda bulunmak hafifliktir. Siyasetin şehveti, bazen böyle şeylere sebebiyet verebiliyor." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)