Soylu'dan İmamoğlu'na tepki: Bir şeyler var, teyit edilirse gündeme oturur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Erzurum'da belirlenen alan yerine bir başka yerde miting yaptığını kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Provokasyonu yapan İmamoğlu'dur. İstanbul'u bıraktı, Türkiye'yi geziyor. İnsanları provoke ediyor. İstanbul'a yakışmayan bir isim." dedi. Soylu, "Orada garip şeyler olmuş. İki HDP-PKK'lının konuşması dinlemeye takıldı. Teyit edilirse gündeme oturur." diye konuştu.

GÜNDEM 10.05.2023, 10:19 Hakan Öksüz
Soylu'dan İmamoğlu'na tepki: Bir şeyler var, teyit edilirse gündeme oturur!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair sorulara yanıt verdi. Soylu'ya yöneltilen sorulardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan taşlı saldırı oldu. Muhalefet cephesinin, seçim kurallarını görmezden geldiğini kaydeden Soylu, "Esnaf ziyareti ayağına miting yaparak fiili durum oluşturuyorlar." dedi.

"Böyle olunca güvenlik nasıl sağlanacak?"

İmamoğlu'nun, belirlenen yerde miting yapmak yerine kendi istediği alanı seçtiğini kaydeden Soylu, "Böyle olunca güvenlik nasıl sağlanacak? Miting yapılmasına izin verilmeyen alanda konuşursan oradaki güvenlik güçleri de işini yapamaz. Ondan sonra da her şeyin sorumlusu ben olacağım. Açıkçası karşı tarafta prematüre bir akıl var, bu belli. Polisin müdahale etmediğini söylüyor. Sen orada konuşma yapıyorsun, güvenlik önlem aldırmadın. Miting alanı olmadığı için böyle oldu. Orada karşılıklı atışmalar oldu. Polis 24 saat boyunca gözaltılar yaptı." ifadelerini kullandı.

"Gündeme oturacak bir bilgi var, önce teyit etmeliyiz"

Erzurum'da provokasyon yapan biri varsa o kişinin İmamoğlu olduğunu vurgulayan Soylu, "İmamoğlu, o makama yakışan biri değil. Erzurumlulara ettiği hakaretlere bakın. İnsanları provoke etmekten öteye gidemiyor. Oradaki olaylara karışan bir uzman çavuş açığa alındı. Orada ilginç şeyler var. İki HDP-PKK'lının konuşması ile ilgili. Teyit edilirse gündeme oturur." dedi.

"Ben 4 yıl önce İstanbullulara bunun uyarısını yaptım"

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u bırakarak Türkiye turuna çıktığını kaydeden Bakan Soylu, "Bu da İstanbullunun sorunu. Ben 4 yıl önce bunun uyarısını yaptım. İstanbul'u terk etti, diğer şehirleri geziyor. İstanbul çok büyük bir şehir. Burası vakit kaybetmeye müsait değil. Burada sürekli görev başında olman lazım. Tayyip Erdoğan o kadar şey yapmasına rağmen İstanbul'u yetiştirmekte zorlanıyoruz. İmamoğlu, tarihimizin en başarısız belediye başkanı oldu. Kılıçdaroğlu'na oy verecekler bunu düşünsün. İmamoğlu, İstanbul'da ne yaptı? Vatandaşlara, metrobüsleri ittirerek spor yaptırıyor. Yürüyen merdivenleri bile çalıştıramıyorlar." diye konuştu.

Erzurum'daki miting sırasında Ekrem İmamoğlu

Yorumlar (0)