Soylu: "Bunu yapabilecek kabiliyette devlet yok"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman Valiliğinde yapılan afet koordinasyon toplantısının ardından gazetecilere konuştu. Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Soylu, "Böylesine bir felaketin ardından bir ay içinde durumu bu denli toparlayabilme kabiliyetine sahip bir devlet yok." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 07.03.2023, 16:40 07.03.2023, 16:46 Hakan Öksüz
Soylu: "Bunu yapabilecek kabiliyette devlet yok"

Adıyaman Valiliğinde düzenlenen afet koordinasyon toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantı sonrası basın mensuplarına konuştu. Depremlerin yıkıma uğrattığı illerde hayatın normale döndürülmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Soylu, "Toplantıda Adıyaman kent merkezi ile ilçelerdeki enkaz kaldırma çalışmaları ile kurulacak geçici iş yerlerini ele aldık." dedi.

"Yıkımın az olduğu yerlerden başlanarak çalışma yürütülüyor"

Herkesin taşın altına elini koyduğunu kaydeden Soylu, "Şehirlerdeki yaşam alanlarının oluşturulması ve hayatın bir an önce normale döndürülebilmesi gerekiyor. Deprem bazı kentlerde çok ciddi yıkıma yol açtı. Bazı illerde yıkım görece daha azdı. Şehirlerde yıkımın az olduğu, sağlam bölgelerden başlanarak normale döndürme çalışmaları yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

"Karalar üzerinde gerçekleşmiş en büyük depremlerden biriydi"

Dünyada böylesine bir felaketin ardından bir ay içinde durumu bu denli toparlayabilme kabiliyetine sahip bir ülkenin bulunmadığını kaydeden Soylu, "Karalar üzerinde gerçekleşmiş en büyük depremlerden birini yaşadık. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bir yıl içinde bu işi halledeceğiz. Buradaki vatandaşlarımızın hayatını, depremden öncesinden daha iyi duruma getireceğiz. Bunu yapmadan buradan ayrılmak yok." diye konuştu.

Yorumlar (0)