Erdoğan'dan "Afet Kurulu" açıklaması: "Yeni bir döneme giriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Dolmabahçe Ofisi'nde yapılan toplantıda konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulacak Afet Yönetimi Politikaları Kurulu hakkında bilgi verdi. Kent ve köylerdeki evlere ilişkin farklı planlamaların yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Şehirlerdeki binalar en fazla zemin artı 3 kat olacak. Bu benim arzumdur." dedi.

GÜNDEM 03.03.2023, 22:29 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan "Afet Kurulu" açıklaması: "Yeni bir döneme giriyoruz"

Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat tarihinin yeni bir miladın başlangıcı olacağını belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından teyakkuza geçtiklerini kaydeden Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Afet Yönetimi Politikalar Kurulu'nun oluşturulacağını vurguladı.

"TOKİ binaları sağlam kaldı"

Ülkeyi afetlere hazırlıklı hale getirmek için kararlı olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afetlerin ardından en hızlı tepki veren ülke olabilmek için çalışıyoruz. Bazı sıkıntılar oldu elbette. Depremde hasar almayan TOKİ projelerimizle dalga geçenler olmuştu. 6 Şubat'taki depremler, bu algıları da yıktı." dedi.

"Afet Yönetimi Politikaları Kurulu sayesinde hızlı müdahale edeceğiz"

Afet konusunu tek tek başlıklar halinde değil, bir bütün olarak görmek gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Bu toplantıda bilim insanlarını ve siyasetçileri dinledik. Açıklamaları kaydettik. Şimdi bu kayıtlar üzerinde çalışma vakti. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 9 politika kurulu yer alıyordu. Bunu 10'a yükseltiyoruz. Afet Yönetimi Politikaları Kurulu'nu oluşturuyoruz. Böylece afet çalışmalarını yakından izleme ve hızlı müdahale etme imkanı bulacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Şehirlerde "zemin artı 3 kat"  kıstası

Deprem bölgesinde konuştukları vatandaşlara, kira ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağını ve sağlam olmayan binalarını boşaltmaları gerektiğini söylediklerini kaydeden Erdoğan, "Böylece o bölgelerde zemin etütlerini yapabiliriz. 81 ilde yeni bir planlama içindeyiz. Kentlerde ve köylerde evler incelenecek. Köy evleri için planlama farklı olacak. Şehir merkezlerinde ise binalar en fazla zemin artı 3 kat olacak. Bu benim isteğimdir. Hafif malzeme ile bu binaları inşa etmeliyiz. Yeni oluşturduğumuz kurul ile yapacağımız çalışmalarda buna son şeklini vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)