Sosyal medyaya düzenleme geliyor: Hapis cezası gündemde!

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın açıklamalarına göre sosyal medyadan yayılan dezenformasyona ilişkin ciddi yaptırımları olan bir düzenleme hayata geçirilecek. Düzenlemeye göre yanıltıcı içerik paylaşanlara hapis cezası verilebilecek.

GÜNDEM 15.04.2022, 18:41 Hakan Öksüz
Sosyal medyaya düzenleme geliyor: Hapis cezası gündemde!

Sosyal medyada yapılan paylaşımlara için düzenleme getiirleceğine ilişkin haberler bir süredir gündeme geliyordu. Sosyal medya hesaplarının yaydığı dezenformasyonun, bu yasanın çıkmasını zorunlu kıldığı söyleniyordu. 

Gelen bilgilere göre sosyal medyaya ilişkin yapılacak düzenleme, 3 temel başlıktan meydana gelecek. Düzenlemeyle birlikte sosyal medyadaki yalan içeriklere ilk defa ceza verileceği kaydedildi.

Mahir Ünal: "Bumerang gibi size de döner"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, konuya ilişkin çalışmaların 8 aydır sürdüğünü belirtti. Sosyal medyadan yayılan dezenformasyonun artık terör kadar tehlikeli hale geldiğini vurgulayan Ünal, "Sosyal medyadan yayılan yanıltıcı ve yalan içerikler bir bumerang gibidir. Belki bir dönem işinize yarar ama sonra döner size de vurur. Bu hepimiz için büyük bir tehdit." diye konuştu.

"AB'nin kırmızı çizgilerinden biri de bu"

Sosyal medyadan bilinçli şekilde yanıltıcı haber paylaşanlara hapis cezası verilebileceğini kaydeden Ünal, düzenlemenin sert maddeler içereceğini söyledi. Avrupa Birliğinin de dezenformasyona ilişkin kırmızı çizgiler belirlediğini ifade eden Ünal, "İnternet ortamından yayılan dezenformasyonun engellenmesini, terörle mücadele kadar fazla önemsiyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Endişe halinin ötesine geçti" demişti

Önceki hafta internet ortamından yayılan dezenformasyonlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun ciddi bir tehdit olduğunu altını çizmişti. Sosyal medyanın ve internet ortamının hukuki bir altyapısının olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bu durum endişe halinin ötesine geçti. Sosyal medyada ve e-ticaret platformlarında yayılan dezenformasyonla ilgili dzüenlemeler getireceğiz." demişti.

Yorumlar (0)