Kuran-ı Kerim'in yakılmasına karşı çıkmıştı: O papaza soruşturma!

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, bir kez daha polis korumasında Kuran-ı Kerim yakma eylemi gerçekleştirdi. Irkçı siyasetçinin Stockholm kentinde yaptığı konuşmanın duyulmaması için kilisenin bütün çanlarını çalan Papaz Fredrik Hollertz'e soruşturma açıldı.

DÜNYA 15.04.2022, 19:09 Hakan Öksüz
Kuran-ı Kerim'in yakılmasına karşı çıkmıştı: O papaza soruşturma!

İsveç'te polis koruması altında Kuran-ı Kerim yakan Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, yoğun tepkiler almaya devam ediyor. Aşırı sağcı siyasetçinin bir kez daha aynı eylemi gerçekleştirmesi, tepkinin şiddetini artırdı. İkinci yakma eylemini Stockholm'ün Rinkeby Mahallesi'nde gerçekleştiren Paludan, yine polis koruması altındaydı.

Taş atan 8 kişi tutuklandı

Polis ekiplerinin çevresinde toplanan bir grup İsveçli vatandaş, bu eyleme tepki gösterdi. Irkçı siyasetçinin alandan uzaklaştırılmasını talep eden gruba polisten olumsuz yanıt geldi. Polisin sert tavrı üzerine arbede yaşandı. Bu duruma tepki gösteren bir grup, polise taş atmaya başladı. Taş atan kişilerden 8'inin tutuklandığı kaydedildi.

Irkçı siyasetçi Paludan, İsveç'in Jönköping şehrinde dün yaptığı Kuran-ı Kerim yakma eyleminin ardından Linköping ve Norköping şehirlerine yönelmişti. Aynı eylemi burada yapmak isteyen polis korumasındaki Paludan, yaklaşık 200 kişilik bir grubun tepkisini çekmişti. Çıkan olaylarda 3 polis yaralanmış, 3 gösterici de tutuklanmıştı. 

Gösteriye karşı çıkan Papaz Fredrik Hollertz'e soruşturma açıldı!

Roslatt Kilisesi'nin papazı Fredrik Hollertz, ırkçı siyasetçinin Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine tepki göstermişti. Kilisenin bütün çanlarını çalarak ırkçı siyasetçini konuşmasının duyulmasını engelleyen Papaz Fredrik Hollertz hakkında soruşturma başlatıldı. 

Papaza yöneltilen suçlamanın "halka açık bir toplantıyı sabote etmek" olduğu kaydedildi. Kendisine yönelik başlatılan soruşturma hakkında konuşan papaz, "Eğer ceza alırsam çok sayıda kişi bana yardım edecek." dedi.

Yorumlar (0)