Soçi'deki Erdoğan-Putin görüşmesinde 'belgesel’ detayı: O yalnızca büyük bir siyasetçi değil…

Rusya lideri Putin, ikili temaslar için Soçi'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, çocukluğundan itibaren yaşamı, siyasetteki başarısı ve yükselişini anlatan bir belgesel teslim etti. Söz konusu belgeseli hazırlayan Rus gazeteci Mihail Gusman, Haziran’da yapılan belgesel tanıtımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir siyasetçi olduğunu vurgulayarak "O yalnızca büyük bir siyasetçi değil, büyük bir karizma ve büyük bir kişilik" ifadesini kullanmıştı.

GÜNDEM 05.09.2023, 10:38 05.09.2023, 15:00
Soçi'deki Erdoğan-Putin görüşmesinde 'belgesel’ detayı: O yalnızca büyük bir siyasetçi değil…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Erdoğan'ı anlatan belgeseli takdim etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, Putin'in, Rusya'nın Soçi kentinde Erdoğan'a kendisiyle ilgili belgeseli teslim ettiğini belirtti.

Belgesel Erdoğan’ın hayatını anlatıyor

Erdoğan'ın yaşamını anlatan belgesel, Rus gazeteci TASS Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman tarafından TASS ile Rossiya-24 televizyon kanalının ortak prodüktörlüğünde hazırlandı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 4 defa röportaj yapan Gusman'ın "Formula Vlasti" (İktidarın Formülü) adlı programının kapsamında hazırladığı belgeselde, Erdoğan'ın çocukluk yıllarından itibaren hayatı, siyasetteki başarısı, yükselişi ve iktidarda olduğu dönemlerdeki hizmetleri, daha önceki yıllarda yapılan röportajdan kesitler ile birlikte anlatılıyor.

Belgeselde Erdoğan’ın kitabındaki ifadelere de yer verildi

Ayrıca söz konusu belgeselde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa bir zaman önce Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığının koordinasyonu ile Rusça diline çevrilen "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabındaki önemli bazı ifadelerine de yer verilerek Erdoğan'ın görüş ve fikirlerine dikkat çekiliyor.

"Türkiye Erdoğan gibi bir lideri olduğu için mutlu"

Rus devlet televizyon kanalı Rossiya-24'te yayınlanan belgeselin ilk gösterimi, haziran ayında Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde de yapılmıştı. Rus gazeteci Gusman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir siyasetçi olduğunu vurgulayarak "Türkiye, Erdoğan gibi bir lideri olduğu için mutlu bir ülke. O yalnızca büyük bir siyasetçi değil, büyük bir karizma ve büyük bir kişilik. Modern dünyayı çok iyi bir şekilde anlayan, çok yüksek seviyede stratejik düşünceye sahip iyi bir siyasi analizci. Bugün lider olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rolü yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada da son derece büyük bir öneme sahip" şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar (0)