SHGM: Türk yolculara uçuş yasağı yok

SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından yapılan yeni güncellemede herhangi bir yasağın olmadığı belirtildi. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de herhangi bir yasağın söz konusu olmadığını açıkladı.

GÜNDEM 30.12.2021, 22:45 30.12.2021, 22:48
SHGM: Türk yolculara uçuş yasağı yok

SHGM, COVID-19 Tedbirleri Çerçevesinde Ülkelere Giriş Tablosu'nu güncelledi.

Daha evvel aktarılan haberde, Omicron varyantı sebebiyle alınan karar doğrultusunda, Lüksemburg, İtalya, İsviçre, İzlanda, İspanya, Hırvatistan ve Hollanda’ya Türk yolcuların alınmayacağı duyurulmuştu. 

SGHM ise yayımladığı duyuruda, herhangi bir yasağın söz konusu olmadığını ifade etti. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı basın organlarında Avrupa Birliği'nden ülkemize uçuş yasağı getirildiğine ilişkin haberler yer almıştır. Sitemizde yer alan tablolardaki ifadeler yanlış yorumlanmış, Avrupa Birliği tarafından ülkemize yönelik uçuş yasağı olduğu öne sürülmüştür. SHGM'yi hedef alan gerçek dışı ve amacını aşan bu haberlerin önüne geçmek için internet sitemizdeki tablo güncellenmiştir."

Ekşi: Bize iletilen bir giriş yasağı yok

THY Genel Müdürü Ekşi, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, herhangi bir yasağın olmadığını dile getirdi.

Ekşi "Türk vatandaşlarına Omicron varyantı nedeniyle herhangi bir ülke tarafından bize iletilen bir giriş yasağı getirilmemiştir." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)