Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un tanınmaz halde: Halkı için yemiyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili yayınlanan görüntülerdeki zayıflamış hali, bütün dünyanın dikkatini çekti. Kim Jong-un'un sağlık problemleri sebebiyle zayıfladığı iddiaları üzerine yetkililer, Kim Jong-un, halkı için yemek yemediğini, bu sebeple zayıfladığını öne sürdü.

DÜNYA 30.12.2021, 15:55 31.12.2021, 15:34
Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un tanınmaz halde: Halkı için yemiyor

Kovid-19 salgını, nükleer silahlar üzerindeki yaptırımlar ve doğal afetlerin sebep olduğu ekonomik krizlerle mücadele eden  Kuzey Kore'de Kim Jong-un'un son hali gündem oldu.

Kim Jong-un bir deri bir kemik

İktidar partisinin toplantısına katılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, burada çekilen ve yayınlanan fotoğraflarda oldukça zayıfladığı görüldü.

“Halkı için yemek yemiyor”

2021’in başlarında Kim Jong-un, 2O kilodan daha çok verdiği iddiaları, sağlığıyla ilgili tartışmalara neden olmuştu. Yetkililer, şiddetli bir gıda kıtlığı ile mücadele eden ülkede, 37 Kim Jong-un, halkı için daha az yemek yediği üzerinde ısrar etmeye devam etti ve Kim'in sağlıklı olduğunu duyurdu.

“Halkı üzdü”

Öte yandan Kuzey Kore Lideri'nin daha çok zayıfladığına işaret eden fotoğraflar, Kuzey Kore'nin büyük bir bölümünün sistematik baskı ve açlıkla mücadele etmesine rağmen, Kim'in "Bir deri bir kemik kalması" halinin "Halkın kalbini kırdığını" paylaşılmasından sonra yayınlandı.

Yorumlar (0)