Selçuk'ta taciz! 2 akademisyen açığa alındı!

Konya Selçuk Üniversitesinde taciz olayına karışan iki akademisyen açığa alındı.

GÜNDEM 08.09.2020, 12:33 08.09.2020, 17:27
Selçuk'ta taciz! 2 akademisyen açığa alındı!

Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) kadrosunda bulunan iki akademisyen, aralarında yaşandığı iddia edilen taciz ve şantaj olayından ötürü açığa alındı.

Konya Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) resmî internet safyasından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ile sosyal medyada iki akademisyen ile ilgili "taciz ve şantaj" iddialarının yer aldığı, gerek Selçuk Üniversitesi'nin gerekse Türk toplumunun ahlak anlayışı ile uyuşmayan olay üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

selçuk üniversitesi taciz şantaj

Cinsel taciz ve şantaj olayı ile ilgili olarak Selçuk Üniversitesi'nde kadrosu bulunan iki öğretim üyesi hakkındaki iddiaların savcılığa intikal ettiği belirtilen açıklamada, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da hızlı bir şekilde idari soruşturma açıldığı, olayda ismi geçen iki öğretim üyesinin görevden el çektirildiği, hukuki sürecin sürdüğü ve süreç sonunda konunun aydınlanacağı, sonuca göre Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünün bir karar alacağı dile getirildi.

selçuk üniversitesi taciz şantaj öğretim üyesi

Selçuk Üniversitesinde görevli kadın akademisyen Ö.G.H, görev yaptığı fakültenin bölüm başkanı olan Prof. Dr. H.S.Ç'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu, 2 sene boyunca sıkça tehdit, hakaret ve şantajlara maruz kaldığını ileri sürerek şikayetçi olmuştu.

Yorumlar (0)