Şehit ağabey ve şehit ailelerinden Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusu 

İYİ Partili Türkkan’ın hakaret ve küfürlerine maruz kalan şehit Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), Türkkan hakkında suç duyurusunda bulundu. 

GÜNDEM 08.11.2021, 15:19 09.11.2021, 15:57
Şehit ağabey ve şehit ailelerinden Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusu 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 5 Kasım 2021 tarihinde Bingöl esnafını ziyaret etmişti. Bu ziyarete tepki gösteren bir şehit yakını ise İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın küfür ve hakaretlerine maruz kalmıştı. Türkkan’ın o sözlerine maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gümren ve BİŞHAK Başkanı Naim Tan, bugün Türkkan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 



Şehit aileleri adliye önünde toplandı 

Lütfü Türkkan’ın söz ve davranışlarına tepki gösteren şehit aileleri, bugün Bingöl Adliyesi önünde bir araya geldi. Şehit ağabeyi Gümren, suç duyurusunda bulunmak üzere adliyede olduklarını belirtti ve “Türk adaletine güveniyorum.” ifadelerini kullandı. 



“1 kuruş ile cezalandırılsın” 

Naim Tan ise şu sözleri kaydetti: “Lütfü Türkkan hem şehidimizin ağabeyine küfür etmiş hem de bacaklarına vurarak kendisini darp etmiştir. Tahir Gümren’in saygınlığı ve onuru rencide olmuştur. Bu sebeple Türkkan’ın yargılanmasını ve ardından cezalandırılmasını talep ediyoruz. Lütfü Türkkan’ın, şehidimizin saygınlığını ve onurunu zedelemesinden dolayı 1 kuruşluk ceza ile cezalandırılmasını talep ediyoruz.” 

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehir Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de Bingöl Adliyesi önündeydi. Bingöl halkı başta olmak üzere tüm şehit yakınlarının bu duruma tepki gösterdiğini belirten Sözen, Türkkan’ı kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti ve ekledi: “Türkkan hakkında maddi ve manevi suç duyurusunda bulunacağız.”  

Basın açıklamalarının ardından Gümren, Tan ve dernek üyeleri, suç duyurusunda bulunmak amacıyla adliye içerisine girdi.  

Yorumlar (0)