Savaşta yeni safha: Ukrayna, Rus şehrini vurdu

Şubat ayından bu yana Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, dün Ukrayna'nın Rusya sınırındaki Belgorod kentini hedef aldığı iddia edildi.

GÜNDEM 14.10.2022, 11:14 15.10.2022, 08:52
Savaşta yeni safha: Ukrayna, Rus şehrini vurdu

24 Şubat’tan bu yana Rusya'nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, geçtiğimiz hafta Kırım köprüsünde yaşanan patlamanın ardından Rus kuvvetleri ülkedeki saldırılarını yoğunlaştırmış, Kiev başta olmak üzere pek çok kent yine bombaların hedefi olmuştu.

Ukrayna’nın Rusya’ya saldırdığı iddia edildi

Bu saldırılardan sonra dün gece, Rusya’nın sınırındaki Belgorod Bölgesi’nde patlama sesleri duyuldu. Bölgede ikamet eden Rus halkı geceyi panik içerisinde geçirirken, bölge valisi Vyacheslav Gladkov son detayları paylaştı. Gladkov, gece saatlerinde bir açıklama yaptı ve Ukrayna ordusunun Rusya’nın güneyinde bulunan Belgorod Bölgesi’nde bir cephane deposunu hedef aldığını aktardı. Saldırının depoda büyük bir yangına sebep olduğunu ve mühimmatın patlamalara neden olduğu kaydedildi.

Köy tahliye edildi

Gladkov, bombardımanın yakındaki bir köyün tahliyesine sebep olduğunu söyleyerek belirterek, acil servis ve yerel yetkililerin olay yerine gönderildiğini de sözlerine ekledi. Vali tarafından aktarılan bilgilere göre saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Ukrayna’nın yaptığı öne sürülen saldırıların görüntüleri de sosyal medyada gündem oldu. Bölge aniden duman bulutuyla kaplanırken, üst üste duyulan patlamalara paniğe sebep oldu.

Günün erken saatleriyle beraber kentteki hasar da ortaya çıktı. Yetkililer, bir konutun hasar gördüğünü söyledi. Ukrayna’ya ait bir roketin ya da insansız hava aracının enkazı olduğu düşünülen ve Rus hava savunması tarafından düşürülen İHA’nın görüntüleri aktarıldı.

Konuyla ilgili Ukrayna’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)