Akar, Yunan mevkidaşı ile görüştü! Ortak kararlar alındı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Yunan mevkidaşı Nikolaos Panagiotopoulos dün bir araya geldi. Görüşmenin sonrasında açıklamada bulunan Akar, "İki ülkenin daha sık bir şekilde bir araya gelmesinin önemli olduğunu Panagiotopoulos’a söyledim." dedi.

GÜNDEM 14.10.2022, 11:10 15.10.2022, 10:17
Akar, Yunan mevkidaşı ile görüştü! Ortak kararlar alındı

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılım sağlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada görüşmelerine devam ediyor. Bu noktada dün Yunan mevkidaşı Nikolaos Panagiotopoulos ile bir araya gelen Bakan Akar görüşmeye dair, "Panagiotopoulos ile konuşmamızda daha fazla bir arada olunmasının önemine dikkat çektim." şeklinde konuştu.

İki bakan ortak kanıya vardı

F-16 hususuna da değinen Akar, "F-16 mevzusunun hızlı bir şekilde olumlu olarak sonuçlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yunan basını tarafından yapılan haberlerde konuşmanın ayrıntılarına dair bilgilere yer verildi. İki bakan iletişimde kalınması ve gerilimin düşürülmesi hususunda ortak kanıya vardı. Bir Yunan basın kuruluşunun yaptığı habere göre, Brüksel'de görüşme yapan iki bakanın birçok konuda anlaşmaya gittiği ele alındı.

Yorumlar (0)