Sarıgül, İsveç Başbakanı'na ne gönderdiğini açıkladı

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İsveç'te yaşanan Kuran-I Kerim yakma olayını kınadı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'a gönderdiği şeyi de açıklayan Sarıgül, "Bunun manasını hem İsveç Başbakanı hem de İsveç halkı anlamıştır." dedi.

GÜNDEM 23.01.2023, 15:41 Hakan Öksüz
Sarıgül, İsveç Başbakanı'na ne gönderdiğini açıkladı

Danimarkalı aşırı sağcı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliğinin önünde Kuran-ı Kerim yakmasının yankıları sürüyor. Kalabalık bir polis grubu tarafından korunan Paludan'ın, Kuran-ı Kerim yakma protestosuna ait görüntüler, dünya kamuoyunda yankı uyandırdı. Yaptığı eylemin ardından ölüm tehditleri aldığını söyleyen Paludan, "Tehdit içerikli mesajlardan dolayı korkuyorum." dedi.

Provokatif eylemin ardından Türkiye'den sert tepkiler geldi. İsveç'te meydana gelen olaya tepki gösteren isimlerden biri de Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Sarıgül oldu. Partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapan Sarıgül, İsveç'te yaşanan olayı kınadı.

"Bunun ne manaya geldiğini anlamışlardır"

TDP Genel Başkanı Sarıgül, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'a İncil gönderdiğini söyledi. İsveç halkının da Başbakan Ulf Kristersson'un da bunun ne manaya geldiğini bildiklerini ifade eden Sarıgül, "Bu ifade özgürlüğü değil, nefret suçu. Alçaklıktan başka bir şey değil. İsveç Başbakanı'na İncil gönderdim. Bu eylemin gereğinin ne olduğunu anlamışlardır. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde sadece cami ve cemevlerimiz değil, kiliselerimizi ve sinagoglarımızı da korumuştum." dedi.

Yorumlar (0)