Akşener’den İsveç’teki skandala tepki

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması skandalının ardından birçok kesimden tepki geldi. Son olarak İYİ Parti lideri Akşener, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Bunu yapmaya kalkışanları şerefsiz ve ahlaksız olarak ilan ediyorum" dedi.

SİYASET 22.01.2023, 16:16
Akşener’den İsveç’teki skandala tepki

Partisinin Şanlıurfa il kongresinde açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması olayına tepki gösterdi. Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Her şey değişti”

Seçimler ile ilgili açıklamada bulunan Akşener, "14 Mayıs günü 1946 senesini hatırlıyoruz. 5 maaş, 10 maaş marifetsiz danışmanlar ile çalışır, bizi düşünmeyen, bizi bilmeyen muhteremlerle övgü duyarak 73 sene sonra aynısını kendiniz yapıyorsunuz. Mayıslar bizimdir.

Önümüzdeki seçimin ne seviyede değerli olduğunu dile getirmeye çalışıyorum. İYİ Parti'nin üyelerinin ülkemizin güzel günlerinin düşünülmesinde ne derece önemli bir yeri olduğunu ifade etmek isterim. Eğer şu an 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın çıkardığı kişi olacaktır diye konuşabiliyorsak, bir şeyler değişti demektir. Her şey değişti ve bunun nedeni sizsiniz” dedi.

“Kınıyorum”

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması konusuna tepki gösteren Akşener, “Dün bir grup vandal İsveç'te büyükelçiliğimizin önüne giderek kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminde bulundu. Bu konu ile ilgili her çeşitte önlemi bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve kabinesi almak mecburiyetindedir. Şu zamana kadar kesimden olursa olsun, hangi inanca sahip olursa olsun, insan hakları çerçevesinde bir kutsal kitabı yakmaya çalışmak ve bizim kitabımızı gidip büyükelçiliğimizin önünde yakmaya girişmek ve İsveç yönetiminin bu konuda fikir hürriyeti adı altında içinde onay vermesini en şiddetli bir şekilde kınıyorum. Bunu yapmaya kalkışanları şerefsiz ve ahlaksız olarak ilan ediyorum. İktidar partisinin yapması gereken tek bir şey vardır. Bu durumun sonuçlarını İsveç idaresinin ödemesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)