Şanlıurfa'dan acı haber: 3 şehit

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 3. Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı olan Gültepe Sınır Karakolu sorumluluk bölgesinde menfeze konumlandırılan el yapımı patlayıcının infilak etmesi neticesinde 3 asker şehit düştü, 1 asker ise yaralandı.

GÜNDEM 08.01.2022, 20:20 08.01.2022, 20:54
Şanlıurfa'dan acı haber: 3 şehit

Aktarılan bilgiler doğrultusunda, acı olay, Suriye hududunda yer alan Akçakale ilçesindeki 3. Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı olan Gültepe Sınır Karakolu sorumluluk bölgesinde meydana geldi. 

3 şehit

Askeri aracın geçiş yaptığı esnada teröristler tarafından hudut hattındaki menfeze konumlandırılan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Hudut hattındaki güvenlik duvarının da hasar gördüğü patlamada Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç şehit düştü, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavisine başlandı.

Patlamanın ardından bölgeye güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi. Şehit askerlerin cansız bedenleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna nakledilirken, olay mahalline tarama ve arama faaliyetleri başlatan ekipler, saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

MSB'den açıklama

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Akçakale sınır hattında 8 Ocak tarihinde, teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi neticesinde 3 kahraman silah arkadaşımız şehit düşmüştür. Bizleri derin bir üzüntü ve acıya boğan bu olayda can veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, TSK ile asil Türk milletine sabır ve başsağlığı temenni ederiz."









Yorumlar (0)