Sandık başında nefret kustu: Kahrolasın Hatay, Yıkılasın Maraş…

14 Mayıs seçim sonuçlarının ardından deprem bölgesinden gelen oyları beğenmeyenler, yine nefret söylemlerine başladı. Kılıçdaroğlu’na oy veren bir seçmen, “Kahrolasın Hatay”, “Yıkılasın Maraş”, “Enkazını görelim Malatya” ve “Acı çekesin Adıyaman” gibi söylemleriyle beddualar etti.

GÜNDEM 28.05.2023, 14:09 28.05.2023, 20:24 Şeyda Gül
Sandık başında nefret kustu: Kahrolasın Hatay, Yıkılasın Maraş…

6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketinde 11 il büyük bir yıkıma uğramış ve 50 binden fazla canımız yaşamını yitirmişti. Daha acılar tazeyken ve bölgenin yaraları henüz sarılmamışken, ülkenin kaderini belirleyecek seçim dönemi başladı.

Depremzedelere linç

14 Mayıs tarihinde tüm Türkiye’de olduğu gibi sandık başına giden milyonlarca depremzedenin tercihi birilerini rahatsız etmişti. Oylarını Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanan pek çok kişi, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren depremzedelere hakaretler yağdırmıştı.

Yine aynı manzara

Geçtiğimiz iki hafta öncesinde afeti yaşayanlara nefret kusanlar, nefret söylemlerini bu kez sandığa taşıdı. Oyunu Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanan bir seçmen, pusulanın kenarına koyduğu notlarla “Pes artık” dedirtti.

“Kahrolasın Hatay”, “Yıkılasın Maraş”, “Enkazını görelim Malatya” ve “Acı çekesin Adıyaman” şeklinde beddualar yağdıran seçmenin “Defne’ye selam olsun” yazması dikkat çekti.

Sosyal medyada büyük yankı uyandırdı

Dakikalar içinde sosyal medyada yayılan görüntüler büyük tepkilere sebep oldu.

Yorumlar (0)