New York'taki Türkevi'ne saldıran sanık hakkında karar belli oldu

ABD'de Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ile Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin yer aldığı Türkevi'ne 22 Mayıs günü demir levyeyle saldırıda bulunan Recep Akbıyık için karar verildi.

GÜNDEM 28.05.2023, 14:23
New York'taki Türkevi'ne saldıran sanık hakkında karar belli oldu

22 Mayıs günü ABD'de bulunan Türkevi’ne saldırıda bulunan Recep Akbıyık, bugün yerel saatle 20.30 sularında New York Ceza Mahkemesinde hakim karşısına geçti. Yeminli tercüman üzerinden kendisine yöneltilen " tehdit etme, cezai hasar, soygun teşebbüsü, terör tehdidinde bulunma, terör suçu ve suç için silah bulundurma" suçlamalarının yüzüne okunduğu Akbıyık adına hakim, denetimli serbestlik kararı aldı.

Yasak getirildi

Akbıyık'ın, Türkevi ve civarına herhangi bir nedenle yaklaşmasına yasak getirildi.

Öte yandan mahkeme, bir sonraki duruşma gününü 25 Temmuz olarak açıkladı. Akbıyık, mahkemenin sonrasında güvenlik ekipleri kontrolünde akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi adına New York Bellevue Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları bölümüne götürüldü.

Olaydan 4 gün sonra yakalanmıştı

New York Polis Teşkilatından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmede, zanlının 26 Mayıs günü yerel saatle 10.15'te gözaltına alındığı ifade edilmişti.

Açıklamada, 29 yaşında olan Recep Akbıyık'a " tehdit etme, cezai hasar, terör tehdidinde bulunma, suç için silah bulundurma, terör suçu ve soygun teşebbüsü" suçlarının yöneltildiği belirtilmişti.

Ne olmuştu?

22 Mayıs günü yerel saatle 03.14’te Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ile Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin yer aldığı Türkevi'ne levyeli saldırı düzenlenmişti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Reyhan Özgür, bir kişinin demir levyeyle konsolosluk giriş kapısına ve camlarına zarar verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)