Saldırı hazırlığındaki 26 terörist öldürüldü!

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), dün Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerinde saldırı hazırlığı yaptıkları saptanan terör örgütü PKK mensubu 26 teröristin etkisiz duruma getirildiği müjdesini verdi.

GÜNDEM 10.11.2020, 17:27
Saldırı hazırlığındaki 26 terörist öldürüldü!

Gündemdeki konulara dair basın bilgilendirme videosu hazırlayan Millî Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG ile DEAŞ terör örgütünün varlığını sonlandırmak suretiyle kurulması planlanan terör koridoruna mani olmak ve Türkiye hudutlarının, Türk halkının güvenliğini ve huzurunu sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeyinde peş peşe Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı, Barış Pınarı Harekâtı ve Bahar Kalkanı Harekâtı düzenlendiğini ve tüm harekâtların başarıyla icra edildiğini hatırlattı. Bilgilendirme videosunda, harekâtların düzenlendiği bölgelerde sivillerin yaşamlarının normale döndürülmesi çabalarına diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak devam edildiği bildirildi.

Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında ayrıca Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde 17 Ekim 2019 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri, 22 Ekim 2019 tarihinde ise RF ile mutabakatlar yapıldığı ve harekâtların durdurulduğu anımsatıldı. Bakanlık, bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması ve yaşamın normale döndürülmesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çalışmalarının, diğer ülkelerle iş birliği içinde ve doğru bir koordinasyonla sürdüğünü belirtti.

Pınar bölgesinde (Barış Pınarı Harekâtı bölgesi) barış ve istikrarın tesis edildiğinin altı çizilen açıklamada, düşmanca tutum, saldırı ve tacizlere karşı da meşru müdafaa çerçevesinde ivedilikle karşılıkların verildiği kaydedildi.

Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında dün Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerinde saldırı hazırlığı yaptıkları saptanan PKK mensubu 26 teröristin de etkisiz duruma getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık bilgilendirme videosunu, Suriye’nin kuzeyinde tesis edilen huzur, güven, barış ve istikrar ortamının korunmasına azim ve kararlılıkla devam edileceği teminatıyla sonlandırdı.

Yorumlar (0)