Sakarya’da dehşeti yaşadı! Sokak köpekleri işitme engelli adama saldırdı

Sakarya’ya bağlı olan Karasu ilçesinde çocuk parkında sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 65 yaşındaki işitme engelli olan bir kişi ağır bir şekilde yaralandı. Yaşlı adam çevrede bulunan vatandaşların yardımı sayesinde köpeklerden kurtuldu.

GÜNDEM 21.06.2022, 15:03 22.06.2022, 10:32
Sakarya’da dehşeti yaşadı! Sokak köpekleri işitme engelli adama saldırdı

Sakarya'da işitme sorunu olan bir kişi başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak ağır şekilde yaralandı. Hadise, dün Yeni Mahalle 22. Sokak üzerinde yer alan çocuk parkının hemen yanında yaşandı.

Kanlar içerisinde yere düştü

Evine gitmek isteyen 65 yaşındaki duyma engeli olan diyaliz hastası Nusret Çolak, çocuk parkının yanında yürürken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Kanlar içerisinde yere düşen yaşlı adamın yardımına mahalle sakinleri koştu.

Yaşanan durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri gönderildi. Ekipler, yaşlı adama olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Karasu Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Burada müdahale edildikten sonra ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bölgede köpek saldırısı ilk defa yaşanmamış

Meydana gelen olay sonrasında ise mahalle sakinleri daha önce de bu şekilde saldırıların yaşandığını dile getirerek, konuyla ilişkin kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi.

“Çocuklar parka gidemiyor, korkuyor”

Daha öncesinde de sokak köpeklerinin çocuklara saldırdığına dikkat çeken mahalle sakini Ahmet Zafrak, “Belediyeye bu durumu ilettik. Köpekleri topladılar ancak hayvan severler de bu olaya karşı duruyor. Biz çok büyük bir sorun yaşıyoruz. Çocuklarımızı o parkta götürüyoruz ve artık onlarda korkuyorlar. Bir yavrumuzun başına aynı hadise gelse ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Temelli bir çözüm istiyoruz” şeklinde ifade etti.

“Yemeğini korumak isterken saldırıyorlar”

Sokak köpeklerinin kalabalık alanlarda gruplar halinde durduklarını aktaran Yeni Mahalle Muhtarı Ali Beyaz, “Başıboş köpekler, mahallemizin çevresinde aşırı bir şekilde fazlalaştı. Herkes sokak köpeklerine bakmak istiyor ancak bu hayvanları beslemek istiyorlarsa herkesin kendi kapısında bunu yapması lazım. İyilik yaptığını düşünerek sokak ve park kenarlarına yiyecek bırakıyorlar. Köpekler de verilen bu yemekleri korumak için insanlara saldırıyor” ifadesinde bulundu.

“Medyaya düşmeden üzeri kapatıldı”

Yaşanan köpek saldırılarını engellemek için yetkililerden yardım istediklerini söyleyen Beyaz, “Mahalle sakinleri çocuklarını parka çıkarmıyor, yaşlılarda sokağa çıkamıyor. Öncesinde de böyle ufak tefek köpek saldırıları yaşamıştık ancak basına düşmeden üzeri kapatıldı. Bu defa çok kötü bir durum yaşandı. Olaylar yaşanan bu olayında üzerine çıkabilir. Mahalle içerisinde sahipli köpekler var ancak onlar bahçelerde besleniyor. Bu başıboş köpekleri bizim mahallemizin değil. Ya farklı ilçelerden, şehirlerden getirip bırakılıyor ya da başka mahallelerden getiriyorlar” diye konuştu.

“Sokak köpeklerine kimlik çıkarılmalı”

Sokak köpekleri ile ilgili farklı bir düşünce ortaya atan mahalle sakini Ahmet Altın ise “Bu sokak köpeklerine kimlik çıkartılsın ve besleyecek kişilerin üzerine kayıtlı olsun. Bakılmayanlar belediyeler tarafından toplansın. Bir çocuğa nasıl bakıyorsanız bu hayvanlara da öyle bakmalısınız fakat bahçede ya da barınaklarda bakılmalı” dedi.

Yorumlar (0)