PKK'lı teröristlerin Tel Rıfat'ta kazdığı tüneller kamerada!

Türkiye'nin operasyon hazırlığı yaptığı Tel Rıfat bölgesinde bulunan PKK'lı teröristler, mevzilerde tünel kazmaya devam ederken, kazdıkları o tüneller havadan görüntülendi. 

GÜNDEM 21.06.2022, 15:04 21.06.2022, 16:04
PKK'lı teröristlerin Tel Rıfat'ta kazdığı tüneller kamerada!

Türkiye'ye karşı tehdit oluşturan bütün terör örgütleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) mücadelesi devam ediyor.

Irak'ın kuzeyinde yuvalanan PKK'lı teröristler için başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu sürerken Mehmetçik, Suriye'nin kuzeyinde bulunan hedefler için de hazırlık yapmaya başladı.

Türkiye'nin güneyin oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak için başlatılan operasyonlar çerçevesinde, eksik kalan bölümler için her an düğmeye basılabilir. Mehmetçik'in hedefinde bulunan ilk adresler ise Tel Rıfat ve Münbiç...

Türkiye'nin müdahalesinde korunmanın derdine düşen bölgedeki hain teröristler ise hazırlık içinde.

Tünellerle bölgeyi ördüler

Terör örgütü YPG/PKK, 2016’nın Şubat ayında Tel Rıfat ve etrafındaki yerleşimleri işgal etmesinden sonra sivil yerleşimlerde ve cephede hedef alınmadan hareket edebilmek amacıyla tünel kazmaya başlamıştı.

Tel Rıfat'taki tünelleri, silahları cephedeki mevzilere taşımak ve hava saldırılarından korunmak kullanan YPG/PKK'lı teröristler, tünelin çeşitli giriş-çıkış yerlerinden Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki yerleşimlere roket ve havan saldırıları gerçekleştirebiliyor.

Minimum 30 kilometre uzunluğunda

Tel Rıfat’taki araştırmalar ve drone ile görüntüleme sayesinde tünel şebekesinin bir bölümü tespit edildi.

Türkiye sınırına 18 kilometre mesafede bulunan Tel Rıfat ilçe merkezini etrafını çevreleyen tüneller, merkezi yerleşimlere de ayrıca bağlıyor.

İlçedeki tünel ağlarının belirlenebilen bölümünün ise en az 30 kilometre uzunluğunda olduğu görüldü.

1,5 metre genişliğe sahip

Tünellerin çıkışı yerleşim yerlerinde bulunurken, cephe hatlarına yakın bölgelerde ise çok sayıda tünel çıkışı mevcut.

Örgüt, toprağın altına kazarak yaptığı tünellerin yanında iş makineleri aracılığıyla kanallar kazıp, toprak ve beton bariyer kapatıp tüneller oluşturuyor.

Bu tünellerin yüksekliği 2-2,2 metre, genişliği ise 1,5 metreyi buluyor.

Cephedeki tüneller

Örgüt işgali altında bulunan Tel Rıfat ilçesi, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları bölgeleriyle cepheyi paylaşıyor.

Örgütün tünel ağları Tel Rıfat'ta, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları bölgelerindeki askeri muhaliflerle kurulan cephe hatlarına uzanıyor.

Cephe hattında ayrı ayrı olduğu göze çarpan tünellerin uzunluğu minimum 6 kilometre olarak belirtiliyor.

Tel Rıfat'ın batısında Afrin tarafındaki cephe hatlarında bulunan Akibe, Tınneybe, Ibbin, Meyyese ve el-Basaliyye köyleri yakınında tüneller inşa eden YPG/PKK, Azez’de ise işgalinde tuttuğu Minnığ, Ayn Dakne ve Meranaz köylerinde de buna benzer tüneller açtı.

Tel Rıfat ilçe merkezinin etrafındaki tüneller, şehrinde doğusunda muhaliflerin kontrolü altında bulunan Mare ilçesine bağlı cephe hattındaki Şeyh İsa, Um Hoş ve Harbul köylerine de uzanıyor. Bu köyler, PKK/YPG işgalinde bulunuyor.

Tel Rıfat'ın güneydoğusunda bulunan Bab hattındaki Şaale köyünde de terör örgütünün tünelleri mevcut.

Tünelin ucu eski bir eğitim kurumuna doğru çıkıyor

Havadan çekimler esnasında yerleşim bölgelerinde teröristlerin yer aldığı fark ediliyor.

Drone'u gören yol üzerindeki bir terörist, diz üstü çöktükten sonra nişan alarak cihazı hedefledi.

Araştırma esnasında muhabirler, yerleşim merkezinde bulunan ana tünelin güzergahını soruşturdu.

İncelemeler sonucunda, toprağın metrelerce derinine kazılan ve mahallelerin altından geçmekte olan tünelin ucunun, rejim döneminden kalma "öğretmen yetiştirme kurumu" binasının yanına çıktığı görüldü.

Daha önce Türkiye tarafından düzenlenen sınır ötesi harekatlarında da sivilleri kalkan olarak kullanan teröristlerin ibadet yerleri, hastane, okul ve evlere çıkan tünelleri bulunmuştu.

Tel Rıfat'taki mevcut durum

PKK/YPG’li teröristler, Şubat 2016'da Rusya'nın hava desteğiyle Tel Rıfat ve etrafındaki bazı yerleşim bölgelerini ele geçirmişti.

Terör örgütü, Tel Rıfat ve etrafından yaklaşık 250 bin sivil vatandaşı yerinden etmiş, bu nüfus Türkiye sınırına yakın alanlara sığınmıştı.

PKK/YPG, buradan Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki yerleşim alanları ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik ekiplerine ve muhaliflerin mevzilerine saldırıyor.

Yorumlar (0)