Sahte peygamber defnedilmişti...Talep patlaması yaşandı!

Türkiye, "sahte peygamber" olarak tanınan İskender Erol Evrenosoğlu'nun ölümünün ardından yaşananları konuşuyor. Evrenosoğlu'nun defnedildiği mezarlıkta talep patlaması yaşandığı bildirildi. Bunun üzerine Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü, satışları durdurmaya karar verdi. 

GÜNDEM 03.12.2019, 09:16
Sahte peygamber defnedilmişti...Talep patlaması yaşandı!

ABD'de hayatını kaybeden ve "sahte peygamber" olarak tanınan İskender Erol Evrenosoğlu'nun defnedildiği Bursa'da bulunan Hamitler Mezarlığı'nda talep patlaması yaşandı. Evrenosoğlu'nun mezarının bulunduğu parselden yer satın almak isteyenlerin sayısı 100'e ulaştı. Bunun üzerine Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü, satışları durdurma kararı aldı.

Oğlu 42 bin lira ödeme yaptı

ABD’de yaşamını yitiren İskender Erol Evrenosoğlu için oğlu Oktay Evrenesoğlu, Bursa'da mezar yeri için başvuru yaptı. Oktay Evrenesoğlu, Bursa'nın merkezinde bulunan Pınarbaşı Mezarlığı'ndan yer satın almak istedi fakat bu talebi kabul edilmedi. 

Kendisine Bursa’nın dışında bulunan Hamitler Mezarlığı'ndan yer tahsis edildi. Oktay Evrenesoğlu, aile mezarlığı yapabilmek amacıyla 4 parsel satın aldı ve her bir mezar yeri için de 10 bin 500'er liradan toplam 42 bin lira ödeme yaptı. 

İskender Erol Evrenosoğlu, Hamitler Mezarlığı’nda defnedildi. Diyanet yetkilileri, Kuran'ı Kerim'de de ifade edildiği gibi son Peygamber'in Hz. Muhammed olduğunu ve kendisini daha sonra peygamber olarak nitelendiren kişilerin büyük günah işlediklerine dikkat çekerek, cenazeye din görevlisi göndermediklerini duyurdu. 

100'e yakın başvuru yapıldı

İskender Erol Evrenosoğlu'nun defnedildiği gün, mezarının bulunduğu parselden yer almak amacıyla 100’e yakın başvuru yapıldı. Talepler sonraki günlerde de sürdü. Taleplerin Evrenosoğlu’nun takipçilerinden geldiğinin değerlendirilmesinin ardından bu bölgeden mezar yeri satışına son verildi. Ayrıca Evrenosoğlu’nun mezarında türbe benzeri bir yapılaşmaya imkan tanınmayacağı kaydedildi. 

İskender Erol Evrenosoğlu kimdir?

İskender Erol Evrenosoğlu, 1933 yıIında Bursa'da dünyaya geldi. Evrenosoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve "Risalet Nurları" isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle biliniyordu. 1990’lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) göç eden Evrenosoğlu, vakıf kurarak televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de faaliyetlerini sürdürdü.

Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu’nun Kur’anı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi, sakıncalı olduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2019 yılının Ocak ayında kapatılmıştı. Evrenosoğlu, kamuoyunda "sahte peygamber" olarak biliniyordu.

Yorumlar (0)