Sahte 5 savcı otelde basıldı

Kendilerini savcı ve polis gibi kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 5 kişi otelde yakalandı. Şüphelilerin üzerinden sahte kimlikler çıktı.

GÜNDEM 15.12.2019, 07:59
Sahte 5 savcı otelde basıldı

Telefonda kendilerini polis ve savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtan ve vatandaşları dolandırdığı belirlenen 5 zanlı, Şanlıurfa, Ankara ve İstanbul'da yapılan operasyonlarla kıskıvrak yakalandı.

Operasyon Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini telefonda, "Sizin banka hesaplarınızdan Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) para aktarılıyor. FETÖ mensuplarını yakalamak için operasyon düzenleyeceğiz. Bize yardım edin, hesabınızda bulunan paraları çekin. Seri numaralarını kontrol etmek için göndereceğimiz polise verin. Parolamız 'vatan-bayrak.' Buluştuğunuz sivil polis memurundan bu parolayı duymadan kesinlikle parayı vermeyin." diyerek vatandaşları dolandıran şahısları tespit etti.

Şüphelilerin izini süren Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Şanlıurfa, Ankara ve İstanbul'da operasyonlar düzenledi. Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, uçak ve otel bilgilerini izlediği 5 zanlının, uçakla Ankara'ya gelerek sahte kimlikle otele giriş yaptığının belirlenmesi üzerine düğmeye basıldı.

Gerçekleştirilen "Check-in Operasyonu" ile kıskıvrak yakalanan ve gözaltına alınan şüpheliler, 5 ayrı olaydan ifadeleri alınarak nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Zanlıların ikisinin suçlarını itiraf ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)