Sağlık çalışanlarının özlük haklarına hakkındaki 6 madde, kanun teklifinden çıkarıldı 

Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu “sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin 6 madde”, kanun teklifinden çıkartıldı. Maddelerin yeniden görüşüleceği bildirildi. 

GÜNDEM 12.12.2021, 17:38
Sağlık çalışanlarının özlük haklarına hakkındaki 6 madde, kanun teklifinden çıkarıldı 

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, bugün bir toplantı düzenledi. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyıldız başkanlığında toplanan heyet, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılmasını da içeren “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini” görüştü. Bu teklif içerisinde bulunan sağlık çalışanlarının özlük hakları hakkındaki 6 maddeyi de ele alan heyet, maddelerin yeniden görüşüleceğini belirterek maddeleri tekliften çıkardı. 



AK Parti’nin önerisiyle alınmıştı, aynı şekilde çıkartıldı 

AK Partili siyasilerin önerisiyle kanun teklifi içerisine eklenen maddeler yine AK partili siyasilerin teklifiyle kanun teklifinden çıkarıldı. Maddelerin yeniden değerlendirileceği ve kapsamının genişletileceği bildirilirken bu konu, TBMM Sağlık Komisyonu’na devredildi. 



Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, düzenlemenin yalnız uzman hekimleri değil tüm sağlık çalışanlarını kapsaması adına tekrar ele alınacağını bildirdi. Maddelerin geri çekilmesini teklif eden AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise ilgili maddelerin, 500 bin kişilik sağlık çalışanlarının tümünü kapsaması için yeniden görüşüleceğini aktardı.  

Yorumlar (0)