Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırılarda 38 çocuk öldü, 71 çocuk yaralandı

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşla ilgili açıklamalarda bulunan Ukrayna parlamentosu Rada'nın İnsan Hakları Komiseri Lyudmila Denisova çatışmaların başladığı günden beri 38 çocuğun öldürüldüğü 71 çocuğun ise yaralandığı açıklandı.

GÜNDEM 06.03.2022, 17:15
Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırılarda 38 çocuk öldü, 71 çocuk yaralandı

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim masum insanların canını yakmaya devam ediyor. Rusya geçtiğimiz günlerde Ukrayna’ya bir askeri operasyon düzenleyeceğini açıklamış, Kiev ve Donbas bölgesi başta olmak üzere pek çok kente askeri müdahalelerde bulunmuştu. Savaşın 11. günü yaşanırken birçok insan evlerini terk ederek komşu ülkelere sığınmak zorunda kalmıştı. Savaşta sivil can kayıplarının da oldukça arttığı öğrenildi. Ukrayna parlamentosu Rada'nın İnsan Hakları Komiseri Lyudmila Denisova Rus saldırılarının ilk gününden beri ne kadar insanın yaşamını yitirdiğine dair bir açıklama yaptı.

38 çocuk öldürüldü, 71 çocuk ise yaralandı

Denisova 11 gündür devam eden saldırılara ilişkin rakamları aktararak şu ifadelere yer verdi:

Bugün saat 12 itibariyle Rusya’nın başlattığı işgallerde toplam 38 çocuk öldürüldü. Bunun yanı sıra 71 çocuk da yaralandı. Sayıya ilişkin şu an kesin bir veri elimizde yok bu nedenle kesin rakamları sizlerle paylaşamıyorum.

Denisova bunun yanı sıra Kiev, Irpin ve Çernihiv bölgelerinde Rusların sivil halka saldırılar planlandığını ve önümüzdeki günlerde sivil kayıpların sayısının artabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)