Tesettürlü kadınları içeri almayan restoran hakkında inceleme başlatıldı

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen olayda tesettürlü bir grup kadın bir restorona girmek istedi ancak restoran yetkilileri kadınların tesettürlü olduğunu öne sürerek içeri girmelerine izin vermedi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine restoran hakkında inceleme başlatıldı.

GÜNDEM 06.03.2022, 17:41 07.03.2022, 16:15
Tesettürlü kadınları içeri almayan restoran hakkında inceleme başlatıldı

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen olayda bir grup tesettürlü kadın bir mekana girmek istemiş ancak kadınlar tesettürlü olduğu için mekana girmeleri engellenmişti. Durum karşısında tepki gösteren kadınlar yaşananları kameraya kaydederek sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Paylaşılan görüntüler sosyal medyada da büyük bir tepki gördü. Olayın gerçekleştiği otelin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün de kiracısı olduğu anlaşıldı. Yapılan paylaşımlar sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı da devreye girdi. Mehmet Nuri Ersoy işletmeye ilişkin bir inceleme başlatılacağını açıkladı.

Beşiktaş Kaymakamlığı açıklama yaptı

Konuya ilişkin Beşiktaş Kaymakamlığı’ndan da bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bebek Mahallesi’nde sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin inceleme yapılmaktadır. İlçemizde bulunan bütün kuruluşlarda ve özel sektörlerde hiçbir vatandaşa ayrımcılık uygulanmasına bundan önce olduğu gibi bundan sonra da müsaade edilmeyecektir."

Öte yandan olayı yaşayan genç kadınların konuya ilişkin emniyet ekiplerine bir şikayette bulunmadıkları öğrenildi.

Yorumlar (0)