Rus turistlerin 'Türkiye' inadı

Rusya Tur Operatörleri Birliği, uçuşların durdurulması sebebi ile nisan ve mayıs aylarında ülkemizde tatil yapamayacak Rus turistlerin büyük bir kısmının, destinasyonlarında değişikliğe gitmediğini kaydetti.

GÜNDEM 19.04.2021, 22:43
Rus turistlerin 'Türkiye' inadı

Rus turistler, uçuş kısıtlamasına karşın ülkemizde tatil yapmakta kararlı.

Rus Tur Operatörleri Birliği Başkanı, Rus turistlerin büyük bir kısmının destinasyonlarını değiştirmediğini duyurdu.

Rusya Federasyon Konseyi Toplantısı'nda, Türkiye'deki turizm sektörüne dair açıklamalarda bulunan Maya Lomidze, Rusya'nın ülkemize uçuşları kısıtlama kararının ardından nisan ve mayıs ayı planları iptal edilen turistlerin yeni destinasyonlara yönelip yönelmedikleri konusunda araştırma yaptıklarını dile getirdi.

"Yüzde 60'ı Türkiye'ye gitmeyi umuyor"

Lomidze, "An itibarıyla gördüğümüz tabloya göre, Rus turistlerin yaklaşık olarak yüzde 15'lik bölümü Rus tatil beldelerine tekrar rezervasyon yaptırıyor, yaklaşık yüzde 18-20'lik bir kesim Küba'nın lider olduğu diğer destinasyonlara tekrar rezervasyon oluşturuyor. Geriye kalan yaklaşık yüzde 60'lık çoğunluk ise başka tarihlerde Türkiye'ye gitmeyi ümit ederek beklemeye koyuluyor." sözlerini sarf etti.

"Türkiye tatili için 500 bin tur satıldı"

Nisan ve mayıs ayları için Rusların ülkemizde 500 bin tur satın aldığını hatırlatan Lomidze, an itibarıyla Rusya içi destinasyonlardaki ilave yükün 50-60 bin kişi olduğunu belirtti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 12 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada, ülkemiz ile Rusya arasındaki normal ve özel uçuşları, 15 Nisan ila 1 Haziran tarihleri arasında kısıtlama kararı aldıklarını duyurmuştu.

Yorumlar (0)