DSÖ'den korkutan uyarı: 25-59 yaş arası...

Bir yanda aşı yarışı, diğer yanda koronavirüs mutasyonlarının sebep olduğu belirsizlik. Pandemide zamana karşı yarış sürerken, DSÖ'den korkutan bir açıklama geldi. 25-59 yaş aralığında COVID-19 görülme oranlarının endişe verici bir şekilde yükseliş gösterdiği belirtildi.

DÜNYA 19.04.2021, 23:24
DSÖ'den korkutan uyarı: 25-59 yaş arası...

Dünya bir yanda aşı yarışı, diğer yanda COVID-19 varyantlarıyla mücadele ediyor. 

DSÖ'nün (Dünya Sağlık Örgütü) günlük basın toplantısında son durumu paylaşan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyanın ilerleyen aylarda global COVID-19 salgınını kontrol altına alma olanağına sahip olduğunu kaydederek, global kaynakların eşit ve adil bir şekilde pay edilmesi çağrısını yineledi. Ghebreyesus, “Eğer elimizde bulunan araçları eşit ve tutarlı bir şekilde kullanırsak, bu salgını birkaç ay içerisinde kontrol altına alabiliriz.” ifadelerini kullandı. 

25-59 uyarısı

Bulaşıcılığı çok daha yüksek olan koronavirüsün yeni türleri sebebi ile dünya genelinde 25-59 yaş aralığında virüsün hızla yayıldığını söyleyen Ghebreyesus, "Büyük olasılıkla bulaşıcılığı yüksek türlerin ve genç yetişkinler arasında yükseliş trendinde olan sosyal karışımın bir neticesi olarak 25 ila 59 yaş aralığındaki kişilerde enfeksiyonlar ve hastaneye yatış oranları endişe verici bir hızla artıyor." sözlerini sarf etti.

Haftada 5,2 milyon pozitif vaka

Dünya çapındaki can kaybına ilişkin konuşan Ghebreyesus, "Geçtiğimiz hafta, yeni koronavirüs vakaları üst üste sekizinci hafta da arttı ve 5,2 milyondan fazla pozitif vaka bildirildi. An itibarıyla DSÖ'ye 3 milyondan fazla ölüm bildirilmiş durumda. 1 milyon vefat sayısına ulaşmak 9 ay sürdü, 4 ayda 2 milyona ulaştık, 3 ayda ise 3 milyona ulaştık.” şeklinde konuştu.

DSÖ, aşı sertifikasına karşı

Öte yandan, DSÖ Acil Durum Komitesi, uluslararası seyahatin bir şartı olarak aşı sertifikasının gerekliliğine karşı bir duruşları olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)