Rus turistler, patlamada hayatını kaybeden madencileri andı

Rusya'nın Soçi şehrinden hareket eden "Astoria Grande" adlı kurvaziyer gemisiyle Amasra'ya gelen gemi personeli ve turistler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait olan maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren madencileri, Madenci Heykeline karanfil ve çelenk bırakarak andı.

GÜNDEM 19.10.2022, 14:39 20.10.2022, 09:27
Rus turistler, patlamada hayatını kaybeden madencileri andı

Panama bandıralı, 662 Rus turisti taşıdığı belirtilen yolcu gemisi, 6’ncı kez Amasra Limanı'na demir attı.

Rus turistler madencileri andı

İstanbul'un ardından Amasra Limanı'na yanaşan 435 mürettebatı bulunan geminin yolcularını, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Recai Çakır ve beraberindekiler karşıladı.

Rusya'dan kruvaziyer gemisiyle Amasra'ya gelen gemi personeli ve turistler, Madenci Heykeline karanfil ve çelenk bıraktı.

İlçedeki turistik ve tarihi yerleri görmek için limandan ayrılan turistlerin bir bölümü ile gemi personeli, 14 Ekim'de yaşanan patlamada yaşamını yitiren madencilerin anısına saygı duruşunda bulundukları meydandaki Madenci Heykeline karanfil ve çelenk bıraktı.

Gemi müdürü Alper Değer, acı olayı öğrendiklerinde seyir halinde denizde olduklarını ifade etti.

“Hepimiz çok üzgünüz”

Değer, 41 işçinin yaşamını yitirdiği patlamaya yönelik, "Çok üzgünüz. Amasra'yı kendi evimiz gibi görüyoruz. Çok güzel duygular geliştirdik, bu sebeple daha da üzgünüz. Kaybettiğimiz canlar için Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Ailelerine başsağlığı diliyoruz." şeklinde konuştu.

Gemi kaptanı Denis Pavluk ise "Amasra evimiz gibi. 41 kişinin vefatı sebebiyle hepimiz üzgünüz." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)