Rize’de yıkılacak binalar boşaltılınca acı gerçek ortaya çıktı

Rize’de korozyon riski taşıyan kimi iş yerleri kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkılması öncesinde sahipleri tarafından boşaltılınca acı gerçek ortaya çıktı.

GÜNDEM 28.02.2021, 10:52 28.02.2021, 18:12
Rize’de yıkılacak binalar boşaltılınca acı gerçek ortaya çıktı

Rize’de deniz suyundan kaynaklanan korozyon sebebiyle risk altında olan ve kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkılacak olan belediye bloklarında iş yerleri esnaflarca tahliye edilince ortaya çıkan acı görüntüler olayın ciddiyetini ortaya çıkardı.

Tahliye edilen işletmeler...

Deniz suyundan kaynaklı korozyon sebebiyle Rize’de risk taşıyan ve Rize ticaretinin önemli bir kısmını içinde barındıran 15 seneyi aşkın bir zamandır yıkımı konuşulan belediye bloklarının yıkımına günler kala tahliye edilmeye başlandı. TOKİ ve belediye yetkilileri alandaki hak sahipleriyle bir araya gelip kira ve taşınma yardımını görüştü.

Görüşmelerin ardından esnaflar iş yerlerini boşalttı, bazılarının ise boşaltma işlemi sürüyor. Esnafların dükkanlarını terk etmesi sonrası ortay acıkan görüntü ise olayın ciddiyetini ortaya koydu. Boş dükkanlarda duvarların ufalandığı görüldü, paslanmış olan inşaat demirleri de gün yüzüne çıktı.

Yorumlar (0)