Reina katliamı davasında yeni gelişme!

Eğlence merkezi Reina'yı yılbaşı gecesi kana bulayan saldırgan için istenen ceza belli oldu. 

GÜNDEM 27.01.2020, 13:45 27.01.2020, 16:19
Reina katliamı davasında yeni gelişme!

İstanbul'un Ortaköy semtindeki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi gerçekleştirilen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı düzenleyen Abdulkadir Masharipov'un da yer aldığı 18’i tutuklu 58 sanığın yargılandığı davanın 14. duruşması başladı.

Savcı, saldırıyı düzenleyen Abdulkadir Masharipov'un "39 kişiyi kasten öldürme'' ve ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Duruşma, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Aralarında Abdulkadir Masharipov’un da yer aldığı 15'i tutuklu 23 sanık ile avukatları duruşmaya katıldı. 

Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bir sanığa bağlanılan duruşmada, 6 tercümanla bazı müştekiler ve avukatları da yer aldı. 

Mahkeme başkanı, bazı sanıklara ilişkin birleştirme talepli dosyalar olduğunu kaydederek, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'ndeki (SEGBİS) sanık İrfan T.'ye savunmasını sordu.

"Tanığın söylediklerinin hepsi yalan"

Sanık İrfan T., "Geveze 07" mahlaslı gizli tanığın ifadesine göre, Reina saldırısını düzenleyen Ebu Malik adlı kişiyi yönlendirdiğinin ileri sürüldüğünü belirterek, "Tanığın söylediklerinin hepsi yalan. Suriye'ye gidip geldiğimi Abdulkadir Masharipov ile orada tanıştığımı söylemiş, ben hiç Suriye'ye gitmedim. Masharipov'u tanımıyorum. Tanık, İstanbul'da ikamet ettiğimi söylemiş, ben hiç İstanbul'da ikamet etmedim. Bu dosyada ben niye varım anlamıyorum." dedi. 

İrfan T., kendisine mahkeme başkanı tarafından yöneltilen "terör örgütü El Kaide ile ilişkisi olup olmadığına" yönelik soruya "Hayır" karşılığını verdi.

Başkanın sorusunun ardından Abdulkadir Masharipov da sanığı tanımadığını kaydetti.  

Daha sonra sesi ve görüntüsü değiştirilerek SEGBİS aracılıp salona bağlanan "Geveze 07" mahlaslı gizli tanığın ifadesi de alındı. 

Yorumlar (0)