Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ısrarla istediği esirin kim olduğu ortaya çıktı

Türkiye’nin arabuluculuğuyla, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takasına ilişkin önemli bir detay daha ortaya çıktı. Esir takası kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ısrarla istediği kişinin Ukraynalı eski milletvekili Victor Medvedçuk olduğu bildirildi.

GÜNDEM 24.09.2022, 10:21 25.09.2022, 08:43
Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ısrarla istediği esirin kim olduğu ortaya çıktı

24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana iki ülke arasında önemli bir arabuluculuk görevi üstlenen Türkiye, ciddi bir başarıya daha imza atarak iki ülkenin esir takası konusunda anlaşmasına zemin hazırladı. Konuya ilişkin dün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Esir takası kapsamındaki toplam 200 kişi şu an bizim misafirimiz. Bunlardan birisi Sayın Putin’in ısrarla istediği bir isimdi. Kendisini Rusya’ya gönderdik” ifadelerini kullanmıştı. 

Putin’in en yakın dostlarından biri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrası, Putin’in ısrarla istediği ismin kim olduğu merak uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği kişinin, Vladimir Putin’in en yakın dostlarından biri olan Ukraynalı eski milletvekili Victor Medvedçuk olduğu ortaya çıktı. Medvedçuk, savaş öncesinde ülkesinin en zengin 12’nci ismi olarak biliniyordu. İddiaya göre, Ukrayna’da kurulacak olan Rusya merkezli yeni devletin başına Medvedçuk’un getirilmesi hedefleniyor. Savaşın ilk haftalarında ‘vatana ihanet’ suçlamasıyla tutulduğu ev hapsinden kaçan Medvedçuk, nisan ayında Ukrayna ordusu tarafından tekrar yakalanmıştı. 

Yorumlar (0)