2022 PTT personel alım tarihi ve şartları!

PTT personel alımı 2022 başvuru tarihi ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. PTT personeli olmak isteyen binlerce kişi, gelecek haberlere gözünü dikti. Vatandaşlar, PTT personel alımı şartları ile ilgili duyuruları takip ediyor. Peki PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı şartları nelerdir? Detaylar haberde...

GÜNDEM 10.08.2022, 11:51 11.08.2022, 10:42 Hakan Öksüz
2022 PTT personel alım tarihi  ve şartları!

PTT personel alımı 2022 başvuru tarihi ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürüyor. Binlerce kişi, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) tarafından yapılacak alımın şartları ve başvuru tarihi ile ilgili aramalar yapıyor. PTT personel alımı şartları ile ilgili araştırma yapan vatandaşlar, PTT personel alımı ne zaman? sorusunun yanıtını arıyor.

PTT personel alımı ne zaman? 

Peki PTT personel alımı ne zaman? Bu sorunun cevabını arayan vatandaşlar, internet üzerinden araştırma yapmaya başladı. PTT personel alımı 2022 başvuru tarihi ile ilgili henüz kesin bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili son gelişmelerden haberdar olmak isteyen kişiler, PTT'nin internet sitesi üzerinde yer alan güncel duyurular sayfasını inceleyebilir. PTT personel alımı ile ilgili haberler, sitemizden de duyurulacaktır.

PTT personel alımı şartları nelerdir?

PTT personel alımı şartları da merak edilen konuların başında geliyor. Peki PTT personel alımı şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? Bu koşullar aşağıda verilmiştir.

  • Yurt dışı bürolarında çalışacak kişiler hariç Türk vatandaşı olanlar,
  • Sınavın gerçekleştirileceği yılın ilk günü itibarıyla 36 yaşından gün almayanlar ile 18 yaşını tamamlayanlar,
  • Kamu haklarından yasaklı olmayanlar,
  • Bir suç nedeniyle 6 ay ya da daha fazla hapis cezası almayanlar,
  • Askerlik hizmetini tamamlayanlar ya da erteleyenler,
  • Daha önce uyuşturucu madde kullansa bile tedavi olanlar ve bunu belgeleyenler.
Yorumlar (0)