Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken değerlendirme

Adıyaman'da bugün öğlen saatlerinde AFAD verilerine göre 4,3 şiddetinde bir deprem oldu. Prof. Dr. Naci Görür, depremin akabinde gerçekleştirdiği değerlendirmede, "Bugün meydana gelen deprem, beklemekte olduğumuz depremin tarihini öne çekmiş olabilir." dedi.

GÜNDEM 14.03.2022, 18:40
Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken değerlendirme

Prof. Dr. Görür, Adıyaman'da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depreme dair yorumda bulundu.



"Tarihini öne çekmiş olabilir"

Görür, "Çelikhan/Taşdamlar’da 4,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Elazığ depreminin hemen akabinde, Çelikhan-Erkenek hattı hususunda uyarmıştım. Bahse konu hat 1893 yılında 7 şiddetinin üstünde deprem üretmiş. Bugün meydana gelen deprem, beklemekte olduğumuz depremin tarihini öne çekmiş olabilir." diye konuştu.

"2020'de işaret etmiştim..."

Görür, bir diğer paylaşımında ise şunları kaydetti:

"Bugünkü deprem Çelikhan-Erkenek fay hattının doğu kısmında meydana geldi. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Sivrice-Pütürge kolu Ocak 2020'deki Elazığ depremi ile kırılmıştı. Ben o dönemler Elazığ depreminin Çelikhan-Erkenek koluna bir stres transferi aktarmış olabileceğini ifade etmiştim. Çelikhan-Erkenek ve Kahramanmaraş-Türkoğlu hattına karşı dikkatli olunmalı."

Adıyaman'da deprem

AFAD, Adıyaman'da meydana gelen 4,3'lük depremin merkez üssünün Çelikhan olduğunu açıklarken, derinliğini 7,06 kilometre olarak bildirdi. Adıyaman depremine ilişkin Kandilli Rasathanesi de bilgi notu yayımladı. Depremin büyüklüğü Kandilli tarafından 4,4, derinlik ise 5 kilometre olarak açıklandı. Meydana gelen deprem, Adıyaman'ın ilçelerinin haricinde Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ gibi çevre kentlerden de hissedildi.

Yorumlar (0)