Polislerin şark görev sürelerine yeni düzenleme…

Yapılan yeni düzenlemeyle 2. bölge yani şark şehirlerinin görev süreleri, Erzincan’da 5, Gümüşhane ve Bayburt’ta 4 seneye düşürülürken mazeret atamasının da kapsamı genişletildi.

GÜNDEM 18.03.2022, 18:54 18.03.2022, 18:58
Polislerin şark görev sürelerine yeni düzenleme…

Polislerin şark görev sürelerini düşüren ve atamalara ilişkin kimi yeni düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfıtı mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre ilçelerin ve şehirlerin görev süreleri tekrar belirlendi.

Kamuoyunda şark ismiyle bilinen 2. bölge şehirlerindeki hizmet süreleri düştü.

Böylece bu bölgelerde görevli toplamdaki 62 bin 630 personel yeni sürelere tabi olacak.

Hizmet süresi artırılmış olan kimi yerlerde görevli olan polisler ise bu artıştan etkilenmeyecek.

Şark görevi bitirilmiş sayılacak

Bununla beraber ikinci şark görevini yapan personel, görev süresi 2 sene olan birimlerin haricinde yeniden düzenlenen sürelerden 1 sene eksik görev yapması durumunda şark görevini bitirmiş olacak.

Fakat emniyet amiri ve emniyet müdürü rütbesinde olan personel bu uygulamada olmayacak. Yapılacak olan düzenlemeyle yaklaşık olarak 7 bin 500 polis, 2. bölge görevini bitirmiş olacak.

Şehit ve gazi yakınlarının da dahil edildiği kapsamda 2. bölge görevini bitirenler eğer talep ederlerse daha öncesinde çalışmış olduğu kadroya yeniden atanabilecek.

Mazeret atamasının kapsamı genişletildi

Mevcut durumda polislerin yalnızca eşi, kendisi veya çocuklarının sağlık durumlarına ilişkin talepte bulunabildiği mazaret atamasının kapsamı da genişletildi. Artık mahkemenin kararıyla vasi tayin edilmesi koşuluyla evin tek çocuğu olan polis, anne ve babasının sağlık durumu sebebiyle de atama isteyebilecek. Ayrıca tek kardeşi olan polisin kardeşinin durumundan dolayı atama isteyebilmesinin de önü açılmış oldu.

Yeni mezun olanlar batı şehirlerine atancak

Yeni mezunların ilk atama yerleri batı şehirleri olacak. Mesleğe batıdan başlayan personel görev yaptığı şehrin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak ve görev süresini bitirmesi sonrasında bu durumda olanlar 2. bölgeye yani şark şehirlerine atanacak.

Şehir şehir hizmet süreleri

Şehir şehir hizmet sürelerinin tablosu ise şöyle oldu:

Yorumlar (0)