Polisin el sürmediği başörtülüden alçak iftira!

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemler sırasında gözaltına alınan başörtülü kadının tüm iddiaları yalan çıktı. EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) görüntülerle yalanı belgeledi.

GÜNDEM 03.02.2021, 16:05 04.02.2021, 14:52
Polisin el sürmediği başörtülüden alçak iftira!

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri esnasında gözaltına alınan başörtülü bir kadının, "polisin kötü muamelesine maruz kaldığı" yönündeki iddialar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görüntülerle belgelenerek çürütüldü.

EGM'nin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan videoda, başörtülü öğrenci Şeyma Altundal'ın, Boğaziçi Üniversitesi eylemi esnasında cep telefonuyla ilgilendiği, sıradan gözaltı uygulandığı ve kadın polis eşliğinde emniyete götürüldüğü görülüyor.

EGM paylaşımında, kahraman Türk polisinin suçun her türlüsüne karşı mücadele ettiği gibi yalanın da her türlüsüne karşı mücadelesini sürdürdüğü vurgulanarak "Mücadeleye devam." denildi.

Başörtülü Şeyma Altundal, avukatına şunları söylemiş ve avukatı da Şeyma Altundal'ın ifadelerinin yer aldığı tutanağı sosyal medyada paylaşmıştı:

"Gözaltı esnasında, daha önce gördüğüm sivil kadın polis, kolumdan tutup beni yerde sürükledi. O sırada başörtüm açıldı. Gözaltına almak için kollarımı arkaya doğru çekti ve ters kelepçe yaptı. Başımı yeniden örtmeme ise müsaade etmedi."

Yorumlar (0)