"Polisi arıyorum"da karar! Baklavacı kardeşlerin cezası belli oldu

Mahkeme, Pendik'te araç içindeki hamile kadına saldıran baklavacı kardeşler hakkında karar verdi.

GÜNDEM 18.06.2020, 15:39 18.06.2020, 15:53
"Polisi arıyorum"da karar! Baklavacı kardeşlerin cezası belli oldu

Saldırıya uğrayan araç içerisindeki hamile kadının "polisi arıyorum" feryadıyla hafızalara kazınan olayda baklavacı kardeşler hakkında mahkeme kararını verdi.

Mahkeme, İstanbul Pendik'te hamile kadın ve kocasının içinde bulunduğu otomobile saldıran Seydioğlu Baklavaları'nın sahibi baklavacı kardeşler Hasan Sel ve Hüseyin Sel'e, "Hürriyeti tahdit" suçundan 4'er yıl 2'şer ay, "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan da 10'ar ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

OLAY

Seydioğlu Baklavaları’nın sahipleri olan Hasan Sel ve Hüseyin Sel kardeşler, İstanbul Pendik’te 6 Temmuz 2019 tarihinde 7 aylık hamile Ayfer Bahçıvan ve eşi Yunus Emre Bahçıvan’ın içinde bulunduğu araca saldırmış, kavga için geldiği görünen ve aracın camını açmasını isteyen Sel kardeşler, sürücünün ve hamile eşinin camları açmaması üzerine sinirlenerek otomobilin üzerine çıkmış, aynayı kırmış, kaput üzerinde tepinmişti.

Seydioğlu Baklavaları'nın sahipleri olan Hasan Sel ve Hüseyin Sel kardeşler, karayolunda hamile kadına yaşattıkları dehşet dolu anlar sebebiyle Anadolu Adliyesi 59’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 ayrı suçtan 5 yıl 4 aydan 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmıştı.

Hamile kadının "polisi arıyorum" şeklindeki feryadına kulak asmayan Hasan Sel ve Hüseyin Sel kardeşler olayın ardından çiftin şikâyeti üzerine tutuklanmış, 30 Temmuz 2019 tarihinde görülen davanın ilk celsesinde tahliye edilmişlerdi.

Yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme tahliyeye gerekçe olarak, "müştekilerin olaya dair çektikleri görüntüyü güvenlik güçlerine teslim ederek delili güvence altına aldıkları, polis korumasında olan delillerin sanıklar tarafından karartılma durumunun bulunmadığı ve kaçma şüphesinin oluşmadığını" göstermişti.

Yorumlar (0)