"PKK ve YPG, Kürt kardeşlerimizin düşmanıdır"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKYB Başbakanı Mesrur Barzani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Harekâtımızın sadece PKK/YPG teröristlerine yönelik olduğunu bir kere daha hatırlatmak isterim. PKK ve YPG Kürt kardeşlerimizin düşmanıdır." dedi.

GÜNDEM 28.11.2019, 14:04 28.11.2019, 14:21
"PKK ve YPG, Kürt kardeşlerimizin düşmanıdır"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Çavuşoğu, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin bilgilerin Mesrur Barzani'ye anlatıldığını açıkladı. 

Harekâtın yalnızca terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "PKK ve YPG, Kürt kardeşlerimizin düşmanıdır." dedi.

Çavuşoğlu, bugün yalnızca PKK değil Irak sınırları içinde de DEAŞ'la mücadelenin önem taşıdığını belirterek, "FETÖ'nün Irak içindeki faaliyetlerine yönelik bilgi paylaşımında bulunduk. Irak'ın yeniden inşasına önem veriyoruz." ifadesini kullandı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ise "PKK’nın Sincar ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız." diye konuştu.

Yorumlar (0)