Gargara yüzünden el konulan ehliyetine kavuştu!

Gaziantep'te alkol sebebiyle ehliyetine el konulan bir kişi mahkeme kararı ile ehliyetini geri aldı. Promil fazlasının ise boğaz gargarasından kaynaklı olduğu ifade edildi.

YAŞAM 28.11.2019, 14:07 28.11.2019, 14:18
Gargara yüzünden el konulan ehliyetine kavuştu!

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde alkollü olduğu tespit edilen ancak hastanedeki testte kanında alkol bulunmayan bir kişi, mahkeme kararıyla ehliyetine tekrar kavuştu.

Ağcalı Mahallesi'ndeki ikametgahından 16 Kasım Cumartesi günü akşam saatlerinde aracıyla yola çıkan Yaşar, yakınlardaki trafik uygulama noktasında durduruldu.

Alkolmetreyle yapılan kontrolde 2,03 promil alkollü olduğu ifade edilen Yaşar'ın ehliyetine el konularak bin 2 lira cezası aldı.

Yaşar'ın itirazının ardından 2. Sulh Ceza Hakimliği, cezai yaptırımın ve sürücü belgesi el koyma tutanağının kaldırılması kararını verdi.

2 bin lira para cezası da almıştı

Mehmet Yaşar açıklamasında, 16 Kasım gecesi Adana'dan gelen arkadaşıyla buluşmak üzere evinden çıkarken boğaz rahatsızlığından dolayı doktorun verdiği gargara ilacını kullandığını söyledi.

Aracına bindikten yaklaşık 100 metre ileride uygulama noktasında durdurulduğunu belirten Yaşar, şu açıklamalarda bulundu:

"Orada beni durdurdular ve alkol testi yapmak istediklerini söylediler. Burada alkolmetreye üfledim. Polis bir cihaza, bir bana baktı. 2,03 promil alkol tespit ettiğini belirtti. Ben de hayatımda hiç alkol kullanmadığımı söyledim. İlaçtan kaynaklanabileceğini düşündük ve beni hastaneye göndermek için bir ekip çağırdılar. Bu sırada ise cihazda kayda girdiği için ceza kesmesi gerektiğini belirtti. Ehliyetime el konuldu ve bin 2 lira ceza yazıldı.

Bu arada ekipler geldi ve beni hastaneye götürdüler. Hastanede yapılan kan testi neticesinde vücudumda alkol olmadığı anlaşıldı."

Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Mahkemesine yaptığı başvurunun ardından hukuki sürecin hızlı ilerlemesinin mağduriyetinin önüne geçtiğini dile getiren Yaşar, "Bu sürecin en az 3 ay süreceği söyleniyordu. Ondan dolayı biraz endişeliydik ancak Türk adaletine itimadımız da sonsuzdu. 10 gün gibi kısa sürede ehliyetime kavuştum çok şükür. Bu vesileyle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)