PKK mabadından element uydurmaya başladı!

PKK, güvenlik güçleri tepesinden inmediği için başlarını inlerinden çıkarıp eylem yapamaz hale gelince eylem uydurmaya hatta afetleri bile üstlenmeye başladı.

GÜNDEM 12.07.2020, 15:38
PKK mabadından element uydurmaya başladı!

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın, örgüt içinde biten motivasyonu canlandırmak için "eylem" yalanına sarılmaya başladı.

Güvenlik güçlerinin olay merkezli operasyon anlayışından kesintisiz ve sürek şeklindeki operasyonlara geçmesiyle eylem yapamaz duruma gelen PKK/KCK terör örgütü bu yıl 420 olayı üstlendi. PKK/KCK'nın üstlendiği olaylardan 214'ünün hiç yaşanmadığı, 181'inin ise doğal afet ya da insan hatası sonucu meydana geldiği tespit edildi.

Üstlenilen 420 olaydan 395'i asılsız ya da doğal afet çıkan PKK'nın geriye kalan 35 olaydan sadece 17'sini gerçekleştirdiği belirlendi.

Bu 17 olaydan 9'una karışan 26 kişi ise yakalanırken, 8 olayın faillerinin ise arandığı, bir kısmının ise tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Neden otu çöpü üstleniyor?

Bölücü terör örgütü PKK'nın doğal afetleri bile üstlenmesinin hatta olmayan hayali olaylar uydurmasının tek bir sebebi bulunuyor. Varlık gösteremeyen ve sayıları iyice azalan PKK terör örgütü, örgüt içindeki teröristlerin bitmiş durumdaki umutlarını hareketlendirmeye çalışıyor.

Sınırlar arası bağlantı koptu

Ülke içinde, sınırlarda ve sınır ötesinde (Suriye ve Irak'ın kuzeyi) güvenlik güçlerinin kesintisiz darbe vurması ve temizlenen alanların kirlenmesine izin vermemesi, PKK unsurlarının yurt içi ve yurt dışında bağlantılarının kesilmesini sağlarken, örgütün İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere sızma girişimleri de engelleniyor, uyuşturucu ticareti gibi PKK'ya mali destek getiren hortumlar da kesiliyor.

Dün de Karadeniz Bölgesi'ne sızma engellenmişti

Türk güvenlik güçleri bir taraftan sızma girişimlerini engellerken diğer taraftan operasyonlarla adeta sürek avına çıkarak teröristleri tek tek etkisiz hale getiriyor.

Son olarak dün Karadeniz Bölgesi'ne sızma girişimde bulunan 3 teröristten Gri Kategori'de aranan Halis Eroğlu etkisiz duruma getirilmiş, sıkıştırılan 2 terörist ise teslim olmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri de diğer taraftan Suriye'deki harekat bölgelerine sızma girişiminde bulunan tüm teröristleri etkisiz hale getirmeye devam ediyor.

Tüm bu yaşananlar, PKK'nın sansasyonel eylem düzenlemek bir tarafa, başlarını inlerinden bile çıkaramamalarına neden oluyor.

Eylem yapamayınca eylem uyduruyor

Eylem yapamayan PKK terör örgütü, örgüt mensuplarının morallerini yükseltmek, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak ve yeniden kitle desteği kazanmak için orman yakma, araç ve fabrika kundaklama, otobüs ve metrobüs yakma gibi alternatif eylem arayışlarına yöneldi.

Bu alternatif eylem arayışlarına yönelik talimat ise, yakalanan PKK'lı teröristlerin ifadelerine yansıdı. Teröristler, örgüt yöneticilerinden otobüs, metrobüs, araç, fabrika, iş yeri, orman gibi kundaklama eylemlerinde bulunmaları talimatı aldıklarını itiraf ettiler.

Yorumlar (0)