PKK ile YPG arasında çatışma!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG arasında iç hesaplaşma yaşandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin meşrulaştırmaya çalıştığı YPG elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin'i Kandil'in istemediğini ve Mazlum Kobani'nin yerine Selahattin Demirtaş'ı getirmek istediklerini kaydetti.

GÜNDEM 22.11.2019, 13:36
PKK ile YPG arasında çatışma!

Terörle mücadele konusunda kararlılıkla adımların atılmaya devam edildiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü terör örgütünün içindeki hesaplaşmalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kandil'den YPG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani'ye veto

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın sözde idari merkezi Kandil ile PKK'nın Suriye'de kurulu bulunan terör örgütü YPG'nin sözde komutanı Ferhat Abdi Şahin arasında çekişmenin olduğunu, Suriye'de yapılan her terör eyleminde Amerika ile doğrudan dirsek temasında olduğu için YPG'li teröristbaşı Mazlum Kobani'ye karşı bir tavır takındıklarını açıkladı.

Amerika'nın YPG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin'i legalleştirmeye çalıştığını fakat Kandil ve HDP'nin bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Normalde üzerine atlamaları lazım fakat sessiz kalmayı tercih ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afrin'de bölücü terör örgütü YPG'yi zor durumda bırakmak için Kandil'in kendi unsurlarını hemen geri çektiği bilgisini de paylaşarak, orada gerçekleşen başarısızlığı Mazlum Kobani'nin üzerine yıkıp YPG'yi yönetemediği, hem örgüt içinde hem de onların kamuoyunda böyle bir değerlendirmeyi ortaya koymaya çalıştıklarını açıkladı.

Mazlum Kobani yerine Selahattin Demirtaş

Bölücü terör örgütünün kendi içindeki bu iç çekişmenin merkezinde Selahattin Demirtaş ve teröristbaşı Apo'nun türevlerinin olduğununun da altını çizen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bugüne kadar hiçbir terör örgütü, Emperyalizm'in oyuncağı olmamıştır. Emperyalizm, terör örgütlerini kullanmıştır ama ilk kez dünyada bir terör örgütü (PKK), Emperyalizm'in resmen oyuncağı hâline gelmiştir. İlk kez bir terör örgütünün (PYD/YPG), bir devletin kontrolüne girdiğini görüyoruz. Amerika tarafından kontrol ediliyor. (Ferhat Abdi Şahin’in yerine birini hazırlıyorlar mı?) Kandil’in yatırım yaptığı kişi Selahattin Demirtaş. Selahattin Demirtaş’ı hazırlıyorlar."

Yorumlar (0)