PKK elebaşının kardeşi yakalandı

Adıyaman merkezli olarak yapılan terör operasyonunda terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Sabri Ok'un kardeşinin de arasında yer aldığı toplam 4 zanlı yakalandı.

GÜNDEM 27.01.2023, 17:21
PKK elebaşının kardeşi yakalandı

Adıyaman merkezli olarak yapılan terör operasyonunda terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Sabri Ok'un kardeşinin de aralarında yer aldığı 4 zanlı yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör örgütü PKK/KCK'ya dair soruşturma dahilinde Adıyaman merkezli olarak 2 şehirde operasyon yapıldı.

Ekipler, PKK elebaşlarından Sabri OK ile kırmızı kategoride aranan Arzu Ok gibi pek çok örgüt mensubuyla irtibatlı oldukları ve örgüt mensuplarına malzeme sağladıkları değerlendirilen V.A, Mehmet Ok, İ.V ve C.A.'yı gözaltına aldı.

Birçok örgütsel doküman ele geçirildi

Zanlıların ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda birçok örgütsel doküman, suç unsuru olabilecek basılı ve dijital materyal ile yasaklı yayınlar ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilmiş olan zanlılardan Sabri Ok'un kardeşi ile kırmızı kategoriden aranan "Mizgin" kod isimli Arzu Ok'un babası Mehmet Ok da tutuklandı. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)