Perinçek: Bana gelincik verdi, ne yapsaydım?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK kampına gerçekleştirdiği ziyaret esnasında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kendisine çiçek uzattığı fotoğrafa ilişkin açıklamada bulundu. Teröristbaşı Öcalan'ın kendisine gelincek toplayıp verdiğini kaydeden Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, "Ne yapsaydım?" dedi. 

GÜNDEM 16.06.2020, 09:49
Perinçek: Bana gelincik verdi, ne yapsaydım?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK'nın Bekaa Vadisi'nde yer alan kampına 1991 yılında ziyaret gerçekleştirmişti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, oraya gazeteci kimliğiyle gittiğini söylemişti. 

Perinçek, Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın programına katılarak, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kendisine çiçek verdiği görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. 

Söz konusu görüntülere hala tepkiler gelmesi üzerine Perinçek, kendisini savunmak istedi. 

Perinçek, oraya gittiğinde teröristbaşı Öcalan'ın kendisine tarladan gelincik toplayıp verdiğini belirterek, "Ne yapsaydım?" dedi. 

"Birlikte teftiş ettiniz"

Bunun üzerine Salim Şen, Perinçek ile Öcalan'ın, teröristlerin meydana getirdiği bir kıtayı birlikte teftiş ettiklerini söyledi. 

Perinçek, daha önce yaptığı bir açıklamada, PKK kampına gazeteci kimliğiyle gittiğini ve düşman da olsa nazik bir insana nezaketle yanıt verilmesi gerektiğini ifade etmişti. 

Vatan Partisi ne diyor?

Vatan Partisi'ne ait internet sitesinde, Perinçek'in teröristbaşı ile neden görüştüğüne ilişkin bir yazı yer alıyor. 

Söz konusu yazıda, özellikle Körfez Savaşı öncesi ve başlangıcında, Batılı devletlerin Kürt problemine müdahale etme zeminlerinin daraltılmasının hedeflendiği ve söz konusu görüşmenin de bu çerçevede gerçekleştiği ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)