Pendik’te otelde yangın kontrol altına alındı: 2 ölü, 3 yaralı

İstanbul’un ilçesi Pendik'te bulunan 7 katlı bir otelde yangın meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi gönderildi. Otel yangını sırasında ilk tespitlere göre 3 kişi yaralanırken, 2 kişinin ise yaşamını yitirdiği belirlendi.

GÜNDEM 24.03.2023, 10:02 25.03.2023, 09:11
Pendik’te otelde yangın kontrol altına alındı: 2 ölü, 3 yaralı

İstanbul’un ilçesi Pendik’teki bir otelde saat 07.30 sularında henüz tespit edilemeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın sırasında 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin ise yaralandığı belirlendi.

Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken, bölgede incelemeler devam ediyor.

Kaymakamlık açıklaması

Pendik Kaymakamlığından konu ile ilgili gerçekleştirilen bilgilendirmede, saat 08.00 sularında otelin 5. katında yangının meydana geldiği ve ekiplerin müdahalede bulunarak alevleri kontrol altına aldığı ifade edildi.

Kaymakamlık açıklamasında şu ifadelerde bulundu: "Meydana gelen yangın sırasında 2 vatandaşımız yaşamını yitirmiş. 3 vatandaşımız ise hastaneye gönderilmiştir. Konu ile ilgili incelemeler başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz."

Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de yangın çıktı

Öte yandan Üsküdar'da yer alan Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de gece saatlerinde yangın meydana geldi. Yangının söndürüldüğü açıklanırken İstanbul Valiliği tarafından açıklama konu ile ilgili açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: "Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Bloğunda bu gece saat 02.50 sıralarında meydana gelen yangın, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı başlamıştır. İtfaiye ekipleri hızlı bir şekilde müdahale ederek yangını kontrol altına almıştır. Yangın, altıncı katta yer alan ameliyathanelerde başlamıştır. Hastanede tedavi gören 109 hastamızın, 15 kritik durumdaki hastamız öncelikli olmak üzere, hepsi çevredeki hastanelere nakledilmiştir. Maalesef yoğun bakım servisinde tedavi gören bir hasta hayatını kaybetmiştir. İtfaiye ekipleri tarafından başarılı bir şekilde söndürülen yangın esnasında, 4 sağlık personeli ve 6 itfaiye görevlisi dumandan etkilenerek tedavi altına alınmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

Yorumlar (0)