Pençe-Yıldırım operasyonunda şehit olan Mehmet Kıvık, İzmir'de defnedildi

Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Teğmen Mehmet Kıvık'ın cenazesi, memleketi İzmir’de defnedildi.

GÜNDEM 27.04.2021, 17:59 28.04.2021, 12:10
Pençe-Yıldırım operasyonunda şehit olan Mehmet Kıvık, İzmir'de defnedildi

Irak’ın kuzeyine yapılan Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’ın cenaze töreni, memleketi İzmir’de yapıldı.

Türk bayrağıyla son yolculuğuna uğurlandı

Piyade Teğmen Mehmet Kıvık, Irak'ta devam eden Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda PKK tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sebebiyle şehit düşmüştü.

Naaşı memleketi İzmir'e getirilen 27 yaşındaki şehit Mehmet Kıvık için İzmir’in Menderes ilçesinde, öğle vaktinde bir cenaze töreni gerçekleştirildi.

Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde caminin avlusunda yalnızca şehidin ailesi ve yakınları, protokol üyelerinin alındığı belirtildi. Şehidin ailesinden baba Kenan Kıvık, anne Ayşe Canal, kardeşleri Merve Kotuk, Tarık Kıvık ve Murat Kıvık katılırken, aile üyelerinin, Türk bayrağına sarılı Kıvık’ın tabutunun başında gözyaşları döktü. Tören esnasında küçük çocukları Tarık Kıvık, anne Ayşe Canal’ı teselli etmeye uğraştı.

Kılınan cenaze namazından sonra araca konan ve Türk bayrağına sarılan şehidin cenazesi, Menderes ilçesindeki Orta Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi.

2 ay sonra tayin olacaktı

Bekar olduğu belirtilen Şehit Mehmet Kıvık'ın, Balıkesir Üniversitesi'ni bitirdiği ve daha sonra yedek subay olarak askere gittiği öğrenildi. Yedek subay olarak askerlik yaptığı esnada sınavları kazanarak teğmen olan Kıvık, 2019’da Hakkari’ye ilk görev yeri için atandığı aktarılırken Şehit Kıvık’ın 2 ay sonra tayin olmasının beklendiği ifade edildi.





Yorumlar (0)