Tam kapanmaya bir tavsiyede HSK'dan geldi

Hâkimler ve Savcılar Genel Kurulu, 29 Nisan'dan tam kapanma dönemi içerisinde acil olmayan durumlar dışındaki duruşmaların ertelenmesi önerisinde bulundu.

GÜNDEM 27.04.2021, 17:59 28.04.2021, 14:21
Tam kapanmaya bir tavsiyede HSK'dan geldi

Türkiye'deki savcıların ve hâkimlerin özlük işlerine bakan ve bunlara ilişkin itirazları inceleyen HSK, tam kapanma kararının desteklendiğini açıklayarak bir de tavsiyede bulundu.

“Acil olmayan duruşmalar ertelensin”

Tam kapanma sürecini görüşmek üzere toplanan HSK Genel Kurulu mağduriyet yaşanmaması amacıyla yargısal işlemlerle ilgili olarak yapılması gerekenleri masaya yatırdı.

Genel kurul görüşmelerinde varılan neticeye göre acil işler, tutuklu, kovuşturma dosyaları, dava zamanaşımı yakın olan soruşturma, yürütmenin durdurulması işlemleri ile diğer işlemler haricindeki ilk derece idari ve adli yargı mercileriyle bölge idare ve bölge adliye mahkemelerinin yargı yerlerinde icra edecekleri duruşma, keşif ve müzakereler, 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar ertelenecek.

Adli hizmetler tamamen durdurulmayacak

Erteleme süresi içerisinde adli hizmetlerde tamamen durma olmayacak. Suç ve suçlulara ilişkin ihbarlar ve şikâyetler alınabilecek.

İdari izinler konusunda ise daha önceden alınan kararlar uygulanacak. İdari izinli sayılanların yerine cumhuriyet başsavcıları ve komisyon başkanları tarafından cumhuriyet savcısı ya da nöbetçi hâkim görevlendirilecek.

Öte yandan esnek çalışmaya geçilerek imkan dâhilinde adli işlerin evden yapılabileceği de ifade edildi.

Yorumlar (0)